Повернення дітей до школи, платні парковки та серіал «Слов’яни»: що житомиряни обговорювали у мережі Facebook

Повернення дітей до школи, платні парковки та серіал «Слов’яни»: що житомиряни обговорювали у мережі Facebook

Повернення дітей до навчання в школи, поява платних парковок та серіал «Слов’яни». Такі теми житомиряни обговорювали найактивніше у мережі Facebook протягом останнього тижня.

Школярі повертаються за парти

З 6 травня учні середньої та старшої школи вийшли на очне навчання. Як зазначила заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова, таке рішення пов'язане з тим, що Житомир вийшов із «червоної» зони. 

«У зв'язку з тим, що Житомир вже не у "червоній" зоні, учні середньої та старшої школи можуть поновити очну форму навчання. Адміністрації шкіл повинні забезпечити організацію харчування і, безумовно, безпеку освітнього процесу», ‒ наголосила Марія Місюрова.

Однак деякі житомиряни вважають таке рішення недоцільним, оскільки невдовзі у школярів розпочинаються літні канікули, тому вони переконані, що до кінця травня можна було довчитись і вдома. Також актуальним залишається питання, чи надовго це повернення.

Відео дня

«На скільки вийдуть на навчання, на тиждень?» ‒ запитує Євгенія Горбачук.

«4-і класи закінчили програму молодшої школи, ДПА скасували, то нехай відправляють на канікули. А старші класи нехай виходять», ‒ висловлює свою думку Наталія Ковальчук.

«Півтора року чекали, щоб прийти в школу. Свято!» ‒ пише Олена Маціївська.

«Ага, тепер всі вчителі старших класів дружно оцінять знання, які дали батьки, і навіть оцінки поставлять», ‒ зазначає Ірина Мужаровська.

«Повернутися, щоб здати книжки і в класі помити підлогу, навести порядок», ‒ коментує Анатолій Гритчук.

У Житомирі з'являться платні парковки та інспектори з паркування

Стало відомо, що у Житомирі до кінця цього року збираються облаштувати платні парковки біля Житнього та Сінного ринків. Контролювати їх будуть інспектори з паркування. 

До речі, журналісти «20 хвилин» раніше вже розповідали про те, що невдовзі у Житомирі можуть з'явитися платні парковки, які будуть контролювати інспектори з паркування. Адже позаминулого року з цього приводу фахівці інспекції з благоустрою їздили переймати досвід львівських колег та, згідно з отриманою інформацією, подали свої пропозиції до міської ради.

В управлінні транспорту і зв'язку цю інформацію тоді підтвердили і зазначили, що подані пропозиції розглядаються і невдовзі поступово будуть вирішуватись проблеми з парковками.

 «Так, дійсно були подані пропозиції, і є відповідне рішення сесії міської ради щодо впорядкування парковочного простору, де визначено місця для парковок. Також опрацьовується питання щодо введення інспекторів паркування та організації платного паркування. Тому у 2021 році ці питання будуть реалізовуватись», – запевнив начальник управління транспорту і зв'язку Житомирської міськради Костянтин Підпокровний.

Однак більшою мірою житомиряни переконані, що це проблеми не вирішить, та й незрозуміло поки що, куди отримані кошти будуть витрачатися.

«Пам'ятаю, в дитинстві там був паркувальник, купляєш талон і стоїш», ‒ ділиться спогадами Анатолій Сайко.

«А гроші знову невідомо куди і кому будемо платити», ‒ перконаний Володимир Василевський.

«На зібрані кошти треба будувати кількаповерхові автоматизовані паркінги», ‒ вважає Сергій Кедун.

«А де ті кошти, коли були платні парковки, в чиїх кишенях вони осіли?» ‒ цікавиться Фелікс Гуральський.

«Базарників виженіть спочатку, немає місця, де припаркуватися, щоб продуктів піти купити», ‒ вважає Viktor Shvirov.

«Якого дідька я повинен платити за дорогу, яку будують з моїх же податків, які я оплачую при купівлі бензину? Куди йтимуть гроші? Я б зрозумів, якби хтось побудував паркінг багаторівневий, а так незрозуміло за що платити. Дорога належить місту, а місто ‒ це жителі (народ). Чому ми повинні платити комусь за те, що і так нам належить? Знову хочуть українців використати!» ‒ обурюється Геннадій Сергійович.

«Спочатку потрібно облаштувати безкоштовні паркінги, а то, як завжди, поспішають кишені понабивати», ‒ пише Руслан Тодорович.

«Це вже було, кому гроші підуть?» ‒ запитує Віктор Овчар.

«Платні парковки не вирішать проблеми завантаженості міста машинами і нестачі паркувальних місць. Машин у місті щодень стає все більше, і їх десь необхідно паркувати. Нехай спочатку будують парковки, а потім за це беруть гроші! А за той асфальт, який вже лежить, ми платити не зобов'язані ‒ ці дороги побудовані на наші податки, які закладені у вартість бензину!» ‒ наголошує Ольга Соболевська.

Обговорення «Слов'ян»

Нещодавно  на екранах стартував українсько-словацький історичний телесеріал «Слов'яни». Нагадаємо, що його зйомки проходили на Житомирщині у 2019 році. В основі фільму лежать традиції та міфологія давніх слов'ян періоду VI століття.

Деякі житомиряни вже мали можливість подивитись цей серіал та поділились своїми враженнями від його перегляду.

«Подобається, але пізно йде», ‒ пише Лілія Топчай.

«Дуже пізно показують. Ну таке, блокбастер прям. Дуже темні сцени в основному. Заявка на українську "Гру престолів". Бракує яскравості, ця темрява фільму тисне на мозок і як ніби фільм – песимізм», ‒ вважає Наталія Ковальчук.

«Дуже сподобався, переглянула вже всі серії», ‒ ділиться враженнями Ольга Данилко.

«Приємно, що практично всі моменти зняті у нас у Тригір'ї», ‒ захоплюється Юрій Кателін.

«Мені подобається, чоловікові також. Щоправда, до кінця ще не додивилися. Наш репертуарчик», ‒ зазначає Наталія Харчук.

Анна Сергієнко

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up