Понінківська картонна фабрика продовжує забруднювати річки Хомора та Случ

Понінківська картонна фабрика продовжує забруднювати річки Хомора та Случ

Екологи продовжують моніторити стан річок.

Державну екологічну інспекцію Поліського округу непокоїть стан річки Хомора, яка забруднюється зі сторони Хмельницької області стоками ТОВ «Понінківська картонна-паперова фабрика – Україна».
Як вже повідомлялось раніше, 27 лютого 2019 року члени комісії Техногенно екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Житомирської обласної державної адміністрації спільно з представниками Державної екологічної інспекції України побували наочисних спорудах вищезазначеного підприємства, але висновок один – варто очікувати і подальшого забруднення річок Житомирщини.
Державна екологічна інспекція вирішила в черговий раз провести дослідження якості води річок Хомора та Случ. 
13.03.2019 року фахівцями відділу інструментально-лабораторного контролю були відібрані проби з річок Хомора та Случ на території Баранівського району Житомирської області: 
- р. Хомора на межі Хмельницької та Житомирської областей; 
- р. Хомора, смт. Першотравенськ Баранівського району (міст);
- р. Хомора, в місці впадіння в р. Случ;
- р. Случ, вище місця впадіння р. Хомора (понтонний міст);
- р. Случ, нижче місця впадіння р. Хомора, м. Баранівка. 
Порівняно з обстеженням, яке відбувалось 12 лютого поточного року візуально стан річки Хомора не змінився, тобто по руслу річки наявна невідома речовина сірого кольору та відчувається неприємний запах. Вміст розчиненого кисню в річках Хомора та Случ в межах норми.
Про результати досліджень відібраних проб води буде повідомлено додатково.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up