ОДА оголосила тендер на реконструкцію Магістрату у Житомирі

ОДА оголосила тендер на реконструкцію Магістрату у Житомирі

Про це повідомила прес-служба відомства.

Житомирська ОДА підготувала усі необхідні технічні документи та оголосила тендер на понад 21 млн грн для проведення ремонтно-реставраційних робіт у будівлі Магістрату – одного із важливих культурних об’єктів міста та області.

Оголошення опублікували сьогодні, 1 квітня.

За інформацією директора департаменту регіонального розвитку ОДА Євгена Кульчицького, на реконструкцію Магістрату з обласного бюджету вже передбачили 8 млн грн. Також планується, що будуть залучені кошти із Державного фонду регіонального розвитку.

Відео дня

«Очікувана вартість закупівлі проекту реконструкції Магістрату Житомирського обласного краєзнавчого музею складає 21 млн 53 тис. грн, з яких 8 млн грн уже передбачили на цей рік в обласному бюджеті. У період визначений чинним законодавством, будівельні компанії мають змогу подати свої пропозиції на Prozorro, після чого буде визначено переможця, з яким укладемо договір. Тоді ж відразу і розпочнемо ремонтно-реставраційні роботи у приміщенні Магістрату», – повідомив Євген Кульчицький.

Проект входить до перспективи розвитку Житомирщини на 2019-2021 роки, яку затвердили жителі області під час Ради регіонального розвитку за участю Президента Петра Порошенка.

Основною метою проекту є збереження пам’ятки архітектури національного значення для того, у майбутньому експонувати колекції історичного та природничого відділів Обласного краєзнавчого музею.

До комплексу ремонтно-реставраційних робіт Магістрату входить:

  • відновлення конструкцій та елементів будівлі;
  • повна заміна дерев’яного перекриття споруди (міжповерхових), із застосуванням сучасних та більш ефективних конструкцій;
  • влаштування в приміщеннях нового внутрішнього оздоблення, з повним демонтажем залишків зруйнованого оздоблення та штукатурних шарів стін та перекриттів;
  • гідрозахисні та водозахисні заходи;
  • проведення ремонтних і реставраційних робіт з відновлення внутрішнього опорядження в приміщеннях будівлі;
  • проведення заміни/влаштування, внутрішніх мереж інженерного забезпечення будівлі.

Нагадаємо, що серед масштабних культурних проектів області, які вже відновили та планують у найближчі 3 роки, – Бердичівський театр, Малинський РБК, Житомирський обласний музично-драматичний театр ім. І.Кочерги.

Довідково: Магістрат – пам’ятка архітектури національного значення, розташована в історичному центрі міста Житомир – на Замковій горі. Житомирський обласний краєзнавчий музей має надзвичайно цінну та багаточисельну колекцію картин, які тривалий час не експонуються через недостатність площ для експозиції.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:00 У Житомирі викрили групу ділків, які синтезували амфетамін у підвалі багатоповерхівки і розповсюджували серед наркозалежних photo_camera 15:44 Під час виконання бойового завдання героїчно загинув житомирянин Олександр Павлюк 15:39 У Житомирі у квітні триватиме міська весняна толока - приєднуйтесь до прибирання у місті 15:21 Упродовж доби на Житомирщині ліквідовано 15 пожеж у природних екосистемах на загальній площі майже 17 га photo_camera Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 15:00 Алгоритм отримання компенсації при працевлаштуванні ВПО 14:41 ДТП на Коростенщині: 15-річний хлопець на мопеді зіткнувся з парканом 14:20 Станом на 29 березня на Житомирщині вже виникло 177 пожеж у природних екосистемах 14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up