«Не йти на провокації Кремля», – керівники області та міста підписали спільне звернення до Митрополитів Никодима і Віссаріона

«Не йти на провокації Кремля», – керівники області та міста підписали спільне звернення до Митрополитів Никодима і Віссаріона

Приєднатися до процесу творення єдиної української церкви, а також не йти на провокації і розпал релігійної ворожнечі закликали керівники області та міста Митрополитів УПЦ МП Никодима і Віссаріона.

Спільне звернення до керівників єпархій УПЦ МП підписали сьогодні, 20 листопада, голова Житомирської ОДА Ігор Гундич, голова обласної ради Володимир Ширма та міський голова Сергій Сухомлин, - повідомляє прес-служба ОДА.

«Розуміємо, що нині єпископи Української православної церкви МП, особливо ті, які готові приєднатися до творення єдиної церкви, перебувають під тиском з боку Москви. Просимо Вас не йти на провокації Кремля та утриматися від дій, що можуть чинитися задля розпалу релігійного протистояння всередині нашої держави та релігійного розколу», – йдеться у тексті звернення.

Крім утримання від дій, що можуть сприяти релігійній ворожнечі, влада області та міста закликала Митрополитів «підтримати процес об’єднання українського православ’я та долучитися до історичного процесу надання Українській православній православній церкві Томосу про автокефалію».

Відео дня

 Керівники області та міста зі свого боку також нагадали представникам УПЦ МП позицію Президента України: «… українська держава захищатиме право священнослужителів і мирян на вільний вибір церковної юрисдикції, а Вселенський патріарх зі свого боку гарантує повний канонічний захист прибічникам автокефалії в Україні».

Нагадаємо, 11 жовтня Вселенський Патріархат оголосив рішення щодо надання Томосу про автокефалію Українській православній церкві. 14 жовтня жителі Житомирщини разом із вірянами з усієї України помолилися за надання Томосу про автокефалію Українській православній церкві.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up