На Житомирщині триває робота з підготовки пропозицій щодо облаштування державного кордону в межах області

На Житомирщині триває робота з підготовки пропозицій щодо облаштування державного кордону в межах області

28 липня на виконання доручення Ради національної безпеки та оборони заступник голови Житомирської ОДА з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександр Федько відвідав підрозділи 9-го прикордонного загону імені Січових Стрільців в Коростенському районі.

Разом із начальником загону Антоном Квятковським ознайомилися з роботою пункту пропуску «Виступовичі» на кордоні з Республікою Білорусь, - повідомляє пресслужба ОДА.

«Дана ділянка кордону має свої особливості, адже відстань між безпосередньо лінією державного кордону та пунктом пропуску тут сягає 14 км. На цій території розташовані населені пункти, а також працюють окремі підприємства. Це зумовлює особливий режим контролю, який мають забезпечувати прикордонники», – зазначив Олександр Федько.

Учасники робочої поїздки також обговорили можливі шляхи взаємодії між прикордонниками, обласною владою, державними та комунальними підприємствами з реалізації заходів із подальшого облаштування кордону.

Відео дня

«Минулого тижня постійна комісія з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності підтримала ініціативу Житомирської облдержадміністрації щодо внесення змін до обласної програми шефської підтримки військових частин Збройних Сил України та Національної гвардії. Ці зміни передбачають можливість надання фінансової підтримки з обласного бюджету також і підрозділам Державної прикордонної служби, розташованим на території області. Наступний крок – голосування за це рішення під час завтрашньої сесії Житомирської обласної ради» – повідомив заступник голови ОДА.

Він також відзначив ефективну взаємодію прикордонників та лісівників державних лісгоспів із підтримки у належному стані лісосмуг вздовж державного кордону.

«Важливо, що прикордонники мають чітке розуміння подальших кроків із розбудови державного кордону, а також чітку програму дій. Впевнений, що завдяки особливій увазі, яку приділяє питанням захисту державного кордону Президент України Володимир Зеленський, найближчим часом вдасться забезпечити належне фінансування для її реалізації», – наголосив Олександр Федько.

 

  

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up