На Житомирщині споруджують 7 промислових сонячних електростанцій

На Житомирщині споруджують 7 промислових сонячних електростанцій

Незважаючи на те, що Житомирщина є північною областю, завдяки сприятливому бізнес-клімату інвестори охоче працюють над проектами зі створення промислових сонячних електростанцій.

Так, після підписання меморандумів про співпрацю інвестори впроваджують 7 проектів зі створення альтернативних джерел енергії.

Про це повідомляє департамент агропромислового розвитку та економічної політики ОДА.

Зокрема, планується, що промислові сонячні електростанції з’являться у Лугинському, Коростенському, Хорошівському, Любарському, Брусилівському, Малинському та Чуднівському районах.

Відео дня

«Altostrata Energy» Limited (Ірландія) – сонячна електростанція поблизу смт Лугини Лугинського району потужністю 65 МВт: укладено договір оренди землі з ОДА, ведуться активні роботи з проектування будівництва станції.

Upgrade Energy (Бельгія) – будівництво сонячної електростанції потужністю 25-30 МВт,Меленівська сільська рада Коростенського району: у лютому 2019 року розпочато будівництво першої черги об’єкта потужністю 5,9 МВт. Станом на 19.03.2019 року вже встановлено 6448 паль, йде монтаж столів та ФЕМ.

Global Ecopower SA (GEP) (Франція) – будівництво сонячної електростанції потужністю 20 МВт у Хорошівській ОТГ: затверджено технічну документацію з нормативно-грошової оцінки земельних ділянок, отримані оновлені містобудівні умови. 21 березня планується проведення громадських слухань.

Modus Energy International, B.V. LLC (Литва) – будівництво сонячної електростанції потужністю 35 МВт (дві підстанції) – ТОВ «Болохівський солар парк 1» та ТОВ «Болохівський солар парк 2» – у Любарській ОТГ:

уклали попередній договір з ДП «НЕК «Укренерго» щодо продажу електроенергії. Є порозуміння з інвесторами щодо встановлення рухомих трекерів на СЕС (вперше в Україні сонячні панелі будуть рухатися за сонцем). У лютому 2019 року відкрили декларацію з будівництва СЕС та успішно пройшли позапланову перевірку ДАБІ.

ТОВ «ЕНЕЙ ІНТЕРНЕШЕНАЛ» (Україна) – будівництво електростанції потужністю 55 МВт у межах Ставищенської сільської ради Брусилівського району: проект на стадії підготовки землевпорядної документації.

Група компаній GESS (США) – будівництво сонячної електростанції потужністю 10 МВт у смт Чоповичі Малинського району: триває модернізація електричної підстанції, до якої має підключатися підприємство. Після завершення модернізації розпочнеться процедура отримання технічних умов на приєднання об’єкта до електричних мереж, потім – отримання дозволу на будівництво.

ДП «Нафтогаз-Енергосервіс» – будівництво фотогальванічної електростанції орієнтовною потужність 30 МВт на території Дубищенсьої сільської ради Чуднівського району: на стадії виготовлення проектно-кошторисної документації.

 

Нагадаємо, у Бердичівському районі на початку 2019 року запустили першу промислову сонячну електростанцію «Ганська СЕС» (Better Energy Energo A/S, Данія).

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання 15:00 #плічопліч: У Житомирі відбувся міський етап змагань зі спортивного орієнтування photo_camera 14:42 На проспекті Миру автомобіль збив пішохода - постраждалий госпіталізований 14:20 Сьогодні розпочався Великий піст: тривалість, правила і заборони 14:00 У Житомирі продовжується опалювальний сезон 12:43 Захворюваність на грип і ковід на Житомирщині знову зросла 12:21 У фігуранта справи «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка діагностовано гострий інфаркт 12:00 17-23  березня проводиться  Міжнародний тиждень здоров’я підлітків 11:40 У Глибочку під Житомиром горів склад 11:20 У Житомирі - черги на обмін транспортних карток. Фотофакт photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up