На вихідних на Житомирщині стартує сезон полювання: поліція нагадує правила поводження з мисливською зброєю

На вихідних на Житомирщині стартує сезон полювання: поліція нагадує правила поводження з мисливською зброєю

8 серпня в області розпочинається полювання на пернату дичину, що триватиме до кінця жовтня 2020 року.

Поліцейські застерігають мисливців від необачності у поводженні зі зброєю та нагадують діючі обмеження під час полювання, - нагадує відділ комунікації поліції Житомирської області.

Щоб займатися полюванням, необхідно мати посвідчення мисливця, контрольну картку обліку добутої дичини, відстрілочну картку та дозвіл на право носіння і зберігання мисливської гладкоствольної зброї.

Слід пам’ятати про заборони під час такого мисливства: не можна полювати ближче ніж за 200 метрів від житлових будівель, у темний період доби (через годину після заходу сонця і за годину до його сходу), та в стані алкогольного сп'яніння. Врахуйте, що дозволена для полювання зброя – лише гладкоствольна мисливська рушниця.

Відео дня

Окрім того, слід обов’язково дотримуватись заходів безпеки. Остерігайтесь пострілів навмання, «на шум» чи «на шерхіт». Враховуйте ймовірне перебування довкола й інших мисливців. 

За порушення правил полювання (без належного на те дозволу, у заборонених місцях чи час, недозволеними знаряддями або способами) передбачено  адміністративну відповідальність. Також за незаконне полювання на тварин або на заборонених територіях статтею 248 КК України визначено кримінальне покарання від штрафу до обмеження волі терміном до 3 років.

Інспектори з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи та дільничні офіцери поліції регулярно перевіряють умови зберігання зброї, вивчають поведінку її власників у побуті, перевіряють їх за наркологічними та психіатричними обліками. Особлива увага приділяється профілактичним, роз’яснювальним заходам. У разі виявлення порушень вимог щодо використання чи зберігання вогнепальної зброї згідно з чинним законодавством поліцейські мають право анульовувати дозволи на право носіння та зберігання зброї та вилучити її у власників. У період прийдешнього сезону представники природоохоронних структур та поліцейські проводитимуть відпрацювання з контролю за дотриманням правил полювання на території всіх мисливських угідь.

Поліцейські закликають мисливців дослухатись до вказаних застережень, не нехтувати елементарними заходами перестороги та правилами зберігання і застосування зброї. Цим ви вбережете від небезпеки і себе, і оточуючих вас людей. Відтак наскільки вдалим буде новий сезон полювання, залежить від вас.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці 10:22 Учні однієї з гімназій Житомирщини долучилися до висадження лісу photo_camera 10:00 На Чуднівщині чоловік цілу ніч блукав у лісі 09:41 Росіяни за добу втратили 910 військових 09:19 Оперативна інформація станом на 06.00 18 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 18 квітня: все про цей день, яке свято, традиції, іменини і погода у Житомирі 17:45 Житомирські діти влітку зможуть відпочити у пришкільних і денних таборах, різнопрофільних загонах 17:27 На Житомирщині відбулося підписання договору про партнерство між ЮНІСЕФ з одинадцятьма територіальними громадами. ВІДЕО
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up