На судовому засіданні проти газети «20 хвилин» нардепу Развадовському призначили експертизу, щоб визначити суму, на яку «настраждався» депутат

На судовому засіданні проти газети «20 хвилин» нардепу Развадовському призначили експертизу, щоб визначити суму, на яку «настраждався» депутат

22 лютого у Житомирському районному суді відбулось чергове судове засідання за справою Віктора Развадовського проти газети «20 хвилин».

На даному засіданні було обговорено можливість проведення судово- психологічної експертизи з приводу моральних страждань на якій наполягали сторона Віктора Развадовського.

Варто зазначити, що попередні слухання даної справи переносились або на них просто не пускали журналістів.

Під час засідання 22 лютого 2021 року представниця Віктора Развадовського намагалась через звернення до судді заборонити представникам газети «20 хвилин» фото- та відеозйомку.  

Відео дня

«У мене є заперечення щодо слухання справи в такій обстановці, при проведенні відеозйомки, фотозйомки, зокрема мене особисто», – заявила адвокатеса зі сторони Віктора Развадовського.

Суддя не задовольнити клопотання адвокатеси позивача.

Під час розгляду питання про можливість проведення судово-психологічної експертизи, представниця сторони позивача зазначила, що вони наполягають на проведенні даної експертизи, так як, за її словами, за допомогою цієї експертизи можна буде визначити рівень моральних страждань, які зазнав позивач. Також планується за допомогою цієї експертизи визначити й суму компенсації, на яку пан Развадовський «настраждав».

«Було подано клопотання про призначення судово-психологічної експертизи. Оскільки в даному випадку у нас однією з умов є стягнення розміру моральної шкоди. В даному випадку ми вважаємо за необхідне призначити відповідну експертизу. На вирішення експерта поставити питання: "Чи є розповсюдження інформації стосовно особи Развадовського Віктора Йосиповича, яка міститься в спецвипуску №5 в газеті «20 хвилин» у відповідних статтях заподіяла моральну шкоду Развадовському В. Й.?", та "Який орієнтовний розмір може становити відшкодування компенсації за завданні страждання в наслідок розповсюдження даної інформації?», – зазначила адвокатеса зі сторони позивача.

Також вона додала, що всі витрати за проведення судово-психологічної експертизи готовий на себе взяти Віктор Развадовський.

Суддя після проведення наради задовольнив прохання представника позивача та назначив судове засідання після проведення судової експертизи.

На розгляді виявилось, що виникла деяка плутанина з прізвищем позивача на певних документах він – Развадовський, а інших – Розвадовський. Цю ситуацію прокоментували адвокатеси зі сторони газети «20 хвилин».

«Сьогодні розглянули підготовче засідання та закрили його, наше клопотання задовольнити з приводу плутанини в прізвищі "Розвадовський/Развадовський". Ми з колегою вважаємо, що це дві різні особи і ми вимагаємо сплати судового збору, але це питання перенесено на наступне судове засідання», – говорить адвокатеса Рожена Чайковська.

 «Суд розгляне наше клопотання, коли будуть подані оригінали документів, які обґрунтовують надання пільг державою "Розвадовському". Суд повернеться до цього питання пізніше.

22 березня ми розпочинаємо розгляд справи по-суті й це говорить про те, що фініш вже не так і далеко», – запевнює Тетяна Левчук, яка представляє сторону відповідача.

Наступний розгляд справи призначено 22 березня 2021 року о 9:30 в Житомирському районному суді.

Читайте також:

Відстояли честь і гідність: газета «20 хвилин» виграла суд проти депутата Развадовського.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Ігор Мазепа

    Аналіз калу легко все з'ясує
  • Максим Пономаренко

    Підтримайте петицію про притягнення до відповідальності грабіжників з "Нафтогазу"! https://petition.president.gov.ua/petition/113220

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up