Марія Місюрова: «Можна не брати довідку для перерахування  дитячого харчування в школах та садочках. Поки нам вистачає лише копії паспорта одного з батьків»

Марія Місюрова: «Можна не брати довідку для перерахування  дитячого харчування в школах та садочках. Поки нам вистачає лише копії паспорта одного з батьків»

Шалені черги в адміністративному центрі, терміни взяття батьками довідок про дитячу прописку та розповідь про те, як міська влада  планує оплачувати харчування дітям, що мешкають поза містом, – детальніше на брифінгу заступниці міського голови Марії Місюрової.

16 січня 2020 року у зв`язку з ажіотажем житомирян навколо теми отримання довідок про прописку дитини в м. Житомирі, пані Марія разом із  керівництвом департаменту освіти Житомирської міської ради скликали брифінг для представників місцевих ЗМІ та відповіли на найпоширеніші питання дитячих опікунів.

  1. Довідку про прописку потрібно мати всім. Це обов`язкова умова.

«В першу чергу, цей документ треба мати для того, щоб діти могли нормально харчуватися. Більше того, з 1 січня 2020 року у нас в місті змінилася система фінансування дитячого харчування. 30% від загальної вартості сплачується з місцевого бюджету, а решта – 70% з батьківської кишені. Якщо ви також плануєте потрапити під перелік осіб, котрим міськрада заплатить, потрібно мати документ, що підтверджує приналежність дитини до об`єднанної територіальної громади м. Житомира.», – з цих слів, розпочала власний брифінг Марія Місюрова.

  1. Провина за черги в Центрі надання адміністративних послуг лежить на батьках.

«Черги почалися ще з грудня. Але проблема криється лише  в тому, що батьки не поспішали раніше зареєструвати свою дитину в помешканні. Зараз це зовсім не проблематично. На видачу цього документу витрачається лише 10–15 хвилин.», – пояснила заступниця мера Сухомлина.

Відео дня
  1. Хто не встиг зареєструвати дитину – має змогу подати копію з паспорту про прописку.

«У нас досі зафіксовані випадки, коли батьки були не сумлінними і досі не прописали свою дитину. Таким чином,  поки що ми дозволили батькам подавати копії своїх паспортів зі сторінкою одного з батьків. Але це – не панацея з вирішення проблеми. Довідку доведеться брати. У нас є час вирішити це питання до 1 березня 2020 року», – розповіла Марія Місюрова.

  1. Навіть якщо ваша дитина навчається не в межах міста – все одно має право на співфінансування харчування.

«Дійсно, сьогодні ми маємо значний відсоток дітей, котрі ходять в дитячий садочок або навчаються в початкових класах не безпосередньо у м. Житомирі. Приміром, в цей список входять мешканці с. Тетерівка або с. Оліївка. Ми потурбувалися про цих людей також, і рішенням виконавчого комітету зазначили, що вони також мають змогу претендувати на 30% фінансування дитячого харчування в тих закладах, котрі вони відвідують»,  – наголосила заступниця директора департаменту освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтунеко.

Насамкінець зазначимо, що за цей час кількість видачі довідок про прописку дитини в м. Житомирі, у порівнянні з минулим роком збільшилася в два рази.

Нагадаємо, житомиряни годинами стоять у черзі за довідкою про прописку дитини, що дає право на знижку на харчування у садочках і школах.

Ірина Хоцька

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (3)
  • Михайлович Темп-С

    А нахрена та довідка потрібна, є копія паспорта батьків де записані діти. Довідка це соковський маразм пані Місюрової. І взагалі, чи багато дітей в дитсадачках і початкових школах не з житомирської ОТГ? Тут нема теми для розмови, нехай зменшать зрп собі красивим а не економлять на дітях.
  • Олег Демчишин

    Так мило. Мадам под следствием рассказывает как жить простолюдинам.
  • Анатолий Булат

    Её что не прикрыли????
    Мисюрова и дальше работает?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up