Бюрократія в дії: житомиряни годинами стоять у черзі за довідкою про прописку дитини, що дає право на знижку на харчування у садочках і школах

Бюрократія в дії: житомиряни годинами стоять у черзі за довідкою про прописку дитини, що дає право на знижку на харчування у садочках і школах

Черга у кілька сотень людей збирається під дверима Управління ведення реєстру територіальної громади Житомирської міської ради ще задовго до відкриття. 

Про ситуацію, що склалася у Житомирі навколо довідок про прописку дитини, повідомила на своїй фейсбук-сторінці містянка Катерина Латій. 

«Драма в двох (поки що для мене) діях: 11 січня, 7-ма ранку. На фото – черга до управління реєстру територіальної громади, що біля Михайлівської. Я прийшла, як і вже майже сотня (!) житомирян, за довідкою про прописку дитини. Копія потрібна в садочок, щоб підтвердити, що ми є дійсно житомиряни й можемо претендувати на часткову проплату по харчуванню з бюджету міста.

Вчора була в черзі 284-ю. Хоч і записалася зарання, та список, що був 9-го сформований на 10-те ( в якому я була 18-ю) вже 10-го зник. Радує, що люди не сваряться в черзі, терпимо чекають, пояснюють один одному, який перелік документів потрібен (адже протиснутись всередину не можливо, багато хто чекає надворі). Люди розповідають про те, що фахівці управління йдуть на зустріч та починають прийом раніше графіку роботи», – написала Катерина Латій. 

Відео дня

Зазначимо, Житомирський міськвиконком прийняв ще у грудні минулого року рішення про те, що компенсуватиметься лише 30 % вартості харчування у школах і дитсадках виключно для дітей, які зареєстровані у Житомирській міській ОТГ. Саме тому реєстрацію місця дитини потрібно підтвердити, надавши довідку. В іншому випадку батьки будуть змушені оплачувати харчування дитини повністю з власної кишені.

В Управлінні ведення реєстру територіальної громади Житомирської міської ради розмістили оголошення для тих батьків, які довідку з якихось причин досі не отримали, але їх дитина зареєстрована у Житомирі. Пропонується надати у заклад дошкільної або загальної середньої освіти копії паспортів дитини, але у подальшому батьки все-таки будуть змушені зареєструвати дитину і принести довідку, яка це підтверджує. 

У садочках Житомира розвішені оголошення, що довідку про реєстрацію місця проживання дитини необхідно принести до 31 січня 2020 року. 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (25)
  • Татьяна Герасименко

    Писец полный получается кто прописан в селе или в Житомирской области а живут на съёмной квартире с детьми, и их нету с кем оставить а в садик не берет или в школу. Полный бред не знают как жить за наши деньги наша власть
  • Igor Zaritskii

    21 век...электронные системы, базы...а все равно людям приходится стоять за бумажкой.
  • Саня Гоша

    Сухий повністю нюх втрачає.Роби щось для людей.
  • Svetlanka Smetanka

    ГЕНОЦИД ТРИВАЄ...
    ЦЕ ВСЕ ЧЕРЕЗ ТЕ ЩО ПО ВСІХ  КАБІНЕТАХ УКРАЇНИ СИДЯТЬ ВОРОГІ УКРАЇНИ - КЛЯТА Ж@ДОК@ЦАПНЯ...!
    ХАЙ ПРИЙДЕ СУД ТА КАРА БОЖА НА ВСІХ ВОРОГІВ УКРАЇНИ ЗА ВСІ СТОЛІТТЯ ВІД ІМЕНІ  УКРАЇНЦІВ...!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up