Ліквідація дерев заради бізнесу: виконком дозволив видалити дві 40-річні липи

Ліквідація дерев заради бізнесу: виконком дозволив видалити дві 40-річні липи

На черговому виконавчому комітеті Житомирської міської ради депутати дозволили видалити дві липи по вул. Київській навпроти ЦУМу.

Зрізати дерева необхідно, адже через ці зелені насадження на майданчик не має змоги заїхати великогабаритна машина, так вважає представник компанії забудовника, який будуватиме торговельно-офісний центр.

«Щоб на будівельний майданчик могла заїхати великогабаритна техніка, їх потрібно видалити. Насправді габаритний транспорт буде заїжджати 1 раз. Машина навіть не влізе в ворота. Їй потрібно один раз заїхати та виїхати. Але потім ми висадимо нове дерево. Я прошу навіть внести це у рішення виконкому, що ми заплатимо відновну вартість і висадимо нове дерево», – розповів представник компанії забудовника Андрій Кот.

Замість зрізаних дерев будівельники обіцяють висадити нові молоді рослини. За словами фахівців, одна із лип є хворою і рано чи пізно її потрібно буде зрізати.

Відео дня

Під час засідання члени виконкому заслухали директора КП «Зеленбуд», який розповів, скільки дерев було видалено та висаджено підприємством за чотири роки.

«Середня статистика насаджень по підприємству – це замість одного зрізаного дерева 2,4 одиниці висаджено взамін. Це середня статистика за цих чотири з половиною роки, починаючи з 2014 року», – додав директор КП «Зеленбуд» Олександр Шевчук.

Окрім цього, у базі «Зеленбуду» підприємством зареєстровано 22 ялини, які будуть висаджені на вулиці Лятошинського біля колишнього ресторану «Смоленськ».

«У нас є представники «Житомирпродторгу», колишня назва – ресторан «Смоленськ», які в моїй присутності зарезервували 22 ялини. Наразі вони знаходяться в ґрунті, тому висадка буде в осінній період. Але ялини дійсно зарезервовані і будуть висаджені замість тих, котрі видалили», – повідомив Олександр Шевчук.

Нагадаємо, у Житомирі планують побудувати семиповерховий торговельно-офісний центр у стилі біо-тек на вулиці Київській.

Анастасія Ліберман

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up