Ліфтове питання: у Житомирі хочуть створити комунальний підрозділ для обслуговування ліфтів

Ліфтове питання: у Житомирі хочуть створити комунальний підрозділ для обслуговування ліфтів

Приватні компанії, що займаються обслуговуванням ліфтів у місті, підвищили тарифи більше як удвічі, хоча якість самого обслуговування бажає кращого, – нарікають житомиряни.

З питанням, чим же зумовлені нові цифри за техобслуговування ліфтів, до членів під час засідання виконкому звернувся житомирянин Віталій.

«Компанії, що обслуговують ліфти, – монополісти. Ми, житомиряни, звертаємось до вас за допомогою. Нам тарифлии підвищи удвічі, є випадки, де і втричі і більше виросла цифра. Там приходить від 800 до 2 000 гривень за техобслуговування. Нам незрозуміло, з яких причин? Тому маємо звернення до Сергія Івановича, і точно таке ж звернення направили Олександру Черняховичу. Там близько 50 підписів мешканців будинків, яких не влаштовують тарифи на користування ліфтом. Дослухайтесь до нашої проблеми та допоможіть розібратись», – наголосив чоловік.

Житомирянин Володимир Михайлович зауважив, що карткова система у ліфтах була не найгіршим варіантом.

Відео дня

«Я пропоную, аби міськвиконком скасував останнє рішення на рахунок відміни користування карточками у ліфтах – це буде єдине справедливе рішення. Зрозумійте, відміна карткового апарату не дає змогу розвиватись реформі. Коли є просто слова, що будинок має обслуговування, то на ділі цього не бачимо. Ми вдячні, що були виділені кошти на діагностику ліфту, таким чином ми побачили проблеми. Завдяки картці можна заробити 24 тисячі гривень на рік, ми можемо направити їх на ремонт, і вже через півтора роки ми зможемо мати нові ліфти”, – запропонував голова однієї з ревізійних комісій Володимир Ясенський.

Заступник міського голови Світлана Ольшанська взялась роз’яснити ситуацію. Чиновниця поінформувала присутніх, що міськрада знає про проблему, і наразі є доручення міського голови про організацію обширної наради, яка і стане лакмусом у вирішенні ліфтового питання.

«Усі ваші прохання ми роглянемо, вони мають як плюси, так і недоліки. Те, від чого відмовлялись, ви хочете тепер повернути. Це питання ми наразі на виконкомі не вирішемо, тому усі ваші пропозиції ми розглянемо і опрацюємо. Також Сергій Сухомлин повідомив щодо організації розширеної наради, на якій усі зможуть висловиит своє бачення», – зауважила Світлана Ольшанська.

Світлана Пивоварова додала, що необхідно доручити департаменту економічного розвитку підготувати обгрунтування тарифів приватних компаній.

«В мене є пропозиція: давайте доручимо економічному департаменту зробити обгрунтування даних тарифів ліфтової компанії. Тоді побачимо, чи є це доцільним», – сказала Світлана Півоварова.

В результаті було вирішено, що департамент економічного розвитку спільно з управлінням житлового господарства підготують розрахунки та оприлюднять їх протягом місяця.

Анастасія Ліберман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up