Культурна версія в "європейському форматі" - чим дивували організатори свята житомирян цього року

Культурна версія в "європейському форматі" - чим дивували організатори свята житомирян цього року

Шостий раз житомиряни та гості міста мали змогу спостерігати за неймовірним перформенсом - "Культурною версією" святкування 1133-ї річниці з дня заснування міста.

  

Цьогоріч її вирішили проводити в європейському форматі: " коли жителі громади збираються разом, панує вуличний настрій, щось обговорюють, святкують", - зазначив спеціально запрошений гість, віце-прем'р-міністр Генадій Зубко.

Святкове дійство розпочалося з виступу акторів Житомирського обласного академічного театру ім. І. Кочерги. Глядачів приємно здивували герої п'єс всесвітньовідомих драматургів: Шекспіра, Котляревського, Гоголя, які по черзі з'являлися на сцені. "Трагедія, комедія чи драма - що нас чекає тут на святі? Сценарій його пише нам саме життя" - такі слова були рефреном у актора-журналіста, образ якого було запозичено з фільму "9 елемент". Картинка на сцені змінювалася настільки динамічно, що глядачі ледь пізнавали хто з персонажів зараз перед ними - Еней, Кармен, Ромео і Джульєтта чи Панночка.

Після театрального прологу на сцену були запрошені мер міста Сергій Сухомлин та віце-прем'єр-міністр Генадій Зубко. "Вже 6 років цьому проекту. Кожен рік тисячі глядачів, море емоцій. Це все дає натхнення і наснагу робити ці проекти знову і знову. Миру! Добра! Любові і наснаги! З Днем народження Житомир!" - такі вітальні слова звучали від мера міста.

Відео дня

А от Генадій Зубко згадав, як все починалось і в кого виникла ідея створення саме такої версії святкування: "Шість років тому, був дощ, але ми побачили очі житомирян і повірили в цей проект. Четверо однодумців - П. Авраменко, О. Рабінович, С. Сухомлин і я започаткували іншу версію свята. Це був 2011 рік. Все змінилося, Україна змінилася. Це все завдяки тому, що ми зробили правильний вибір. Завдяки об'єднанню зусиль всього українського народу. Житомир, як і вся Україна, рухається європейським шляхом".

Після офіційних вітань мера та віце-прем'єр-міністра глядачі змогли побачити балет Петра Чайковського " Лебедине озеро". Цього разу авторське прочитання класичного балету належало народному артисту України та Молдови,художньому керівнику театру сучасної хореографії "Київ модерн-балет" Раду Поклітару. Між іншим, артисти балету вже мають досвід виступу не на театральній сцені, а під відкритим небом. Першим місто, у якому вони виступали таким чином, став Луцьк. З акторами другого плану на сцені одночасно перебувало 15 артистів. Поєднання класичної музики з сучасним стилем танцю, яскраві костюми акторів, майстерно підібрані декорації та освітлення - Житомир ще довго оговтуватиметься від такої події. Кульмінацією став вихід на сцену самого автора- постановника, якого зал зустрів оваціями та криками "Браво". Оплески лунали протягом всієї вистави, а коли всі актори вийшли на авансцену, зал зустрів їх стоячи.

 Під час антракту зі сцени було прочитано лист-вітання мера міста -побратима Житомира - міста Кутаїсі Ґіворґі Тевдорадзе:" Цей лист є свідченням щирої дружби наших міст- побратимів. Сподіватимемось, що співпраця між нашими міста буде плідною і буде продовжуватись. Щирі вітання житомирянам з нагоди святкування 1133 річниці з дня заснування міста!".

  Справжньою родзинкою святкування став виступ театру вогню "Махатма". Фаєр-шоу від акторів в led-костюмах запалило серця глядачів настільки, що біля сцени не лишилось жодного вільного місця. Особливо здивував танець з вогнем під час виконання Гімну України. Кількість використаної піротехніки була настільки значною, що весь майдан Корольва був вкритий димом. Завершилось святкування показом відеоробіт "Житомир! Я люблю тебе!".

Вадим Єфремов

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up