Куди податись на роботу: вакансії, які пропонують на ринку зайнятості Житомирщини

Куди податись на роботу: вакансії, які пропонують на ринку зайнятості Житомирщини

У січні-березні 2021 року роботодавці Житомирщини заявили до служби зайнятості 10 301 вакансію, з яких 6 319 були заповнені працівниками. 

Які професії на Житомирщині мали найбільший попит

Як повідомляють у Житомирському обласному центрі зайнятості, до списку лідерів за кількістю працевлаштованих жителів області потрапили такі професії як комплектувальник проводів, продавець, бухгалтер, охоронник, прибиральник, сестра медична, спеціаліст державної служби, кухар, сортувальник виробів, сировини та матеріалів, тракторист, верстатник деревообробних верстатів, соціальний працівник, діловод, слюсар-ремонтник.

Також була потреба у швачках, адміністраторах, фахівцях з комп'ютерної графіки, операторах заправних станцій, електрогазозварниках та менеджерах.

Відео дня

Які вакансії пропонують

У Житомирському обласному центрі зайнятості наголошують, що третина вакансій із понад 10,3 тис., які зареєстровані у підрозділах Житомирської обласної служби зайнятості з початку року, припадає на переробну промисловість.

Варто зазначити, що середня зарплатня, яку пропонують роботодавці, не надто вражає, адже в основному вона трішки більша мінімалки. Найвищий рівень середньої зарплати – 10 226 грн, у вакансіях суб'єктів господарювання, які діють у сфері добувної промисловості та розроблення кар'єрів. Найнижчий – 6 254 грн у сфері інформації та телекомунікації.

У сфері переробної промисловості пропонують 3 209 вакансій, де середня зарплата становить 8 248 грн. У державному управлінні й обороні наявно 1 315 вільних вакантних посад із середньою заробітною платою 7 879 грн.

В оптовій та роздрібній торгівлі, сфері ремонту автотранспортних засобів – 1 290 вакансій із середньою зарплатою – 6 949 грн. У сфері сільського, лісового та рибного господарства – 1 232 вільних робочих місця, де середня зарплата становить 7 382 грн.

У сфері охорони здоров'я та надання соціальної допомоги в середньому обіцяють 6 335 грн та є потреба у 610 працівниках. Для освітян пропонують 549 вакансій із середньою заробітною платою 6 487 грн. Складське господарство, транспортна, поштова та кур'єрська діяльність може забезпечити роботою 432 особи, де середня зарплата складає 6 574 грн.

У галузі добувної промисловості і розроблення кар'єрів всього 255 вакансій, однак тут обіцяють найбільшу середню зарплату – 10 226 грн. Сфера адміністративного та допоміжного обслуговування потребує 195 працівників, яким у середньому обіцяють платити 6 979 грн. У сфері тимчасового розміщування й організації харчування наявно 243 вакансії, тут середня зарплата становить 6 284 грн.

На постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря роботодавці потребують 137 робітників, яких намагаються заохотити середньою зарплатою у розмірі 7 300 грн. З водопостачанням схожа ситуація, там пропонують 135 вакансій із трішки більшою середньою зарплатою – 7 726 грн.

Якщо ви хочете спробувати себе у сфері мистецтва, спорту, розваги та відпочинку, то, можливо, серед 133 вакансій ви знайдете свою. До речі, обіцяють тут в середньому всього 6 399 грн. На жаль, найменш оплачувана робота вас чекатиме у сфері інформації та телекомунікації із середньою зарплатою – 6 254 грн.

Однак можна піти і у вільне плавання та спробувати знайти роботу своїми зусиллями на спеціалізованих сайтах. Це займе трішки більше часу, але, імовірніше, це буде результативніше, з більшим вибором вакансій та, можливо, навіть з вищою зарплатнею.

Світлана Цимбалюк

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up