Історія на колесах: житомиряни просять зберегти трамваї старої моделі

Історія на колесах: житомиряни просять зберегти трамваї старої моделі

Містяни проти списання трамваїв моделі «Tatra T4SU», які виконком дозволив порізати на металобрухт.

Відповідну петицію оприлюднили 24 липня на сайті електронних документів.

«Виконком дозволив списати основні фонди КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Житомирської міської ради – 24 тролейбуси та 5 трамваїв.Таке рішення одноголосно ухвалили на черговому засіданні міськвиконкому 18 липня: «за» проголосували всі 17 присутніх членів виконавчого комітету”, – пише автор петиції В’ячеслав Шевчук.

У тексті петиції автор наголошує, що потрібно зберегти унікальну та рідкісну модель трамваїв «Tatra T4SU», адже їх в Україні майже не залишилось.

Відео дня

«А чому ж наша міськрада не ставить питання про збереження однієї з рідкісних моделей трамваїв _ «Tatra T4SU»? В Україні на сьогодні в користуванні таких вагонів залишилося дуже мало, так як їх постійно списують і ріжуть на метал. Чому не залишити із цих п’яти трамваїв два і зробити їх капітальний ремонт?» – йдеться в тексті петиції.

Таке рішення прибере потребу в закупівлі нових трамваїв і збереже модель трамвая, яка історично підкорила вулиці нашого міста, – переконані житомиряни. Вихід з ситуації містяни бачать наступним:

«Я пропоную залишити трамваї Tatra T4SU №18 та Tatra T4SU №14 і повністю, як і робили з тролейбусами, переварити кузов, замінити листи металу на обшивці (як порада: обшивку робити з нержавійки) і зберегти цю модель».

Петиція має набрати не менше 250 підписів впродовж трьох місяців для її подальшого розгляду відповідальними особами у міській раді.

Аліна Бойко

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up