І будуть зустрічати українці Новий 2021 рік...НА КАРАНТИНІ!

І будуть зустрічати українці Новий 2021 рік...НА КАРАНТИНІ!

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив про ініціювання продовження карантину до 31 грудня 2020 року.

«Ми будемо ініціювати на засіданні уряду продовження карантину до 31 грудня 2020 року», - повідомив Ляшко і додав, що виступає за обмеження діяльності закладів громадського харчування до 22:00.

Про це розповідає Телеграм-канал «Адвокат Права».

До речі, днями українці «святкували» 7 місяць карантину. Вітати не будемо, хоча б тому, що люди вмирають і якось дивно було б радіти цьому. Давайте згадаємо коротко, як це було.

Відео дня

- 3 березня Україна оголосила про перший підтверджений випадок коронавірусної хвороби 2019 у чоловіка з Чернівців, який прибув з Італії до Румунії літаком, а потім дістався в Україну автомобілем. Цього ж дня МОЗ України запустило інформаційний сайт про коронавірус, зібравши на ньому інформацію для громадян, яка має допомагати розібратись у ситуації та зменшити ризик захворювання.

- 10 березня до Центру громадського здоров'я України надійшло 40 повідомлень про підозру на COVID-19. Дослідження 36 зразків було завершене, 35 із них були негативними, один — позитивний, 4 зразки ще досліджувалися. Того ж дня надійшло повідомлення про підтвердження проби, яку раніше було направлено до Лондона на верифікацію.

- 11 березня Кабмін запровадив карантин в Україні терміном з 12 березня до 3 квітня.

- 12 березня перша українка померла в Італії.

- З 16 березня Україна закрила кордон для в'їзду іноземців. З опівночі 17 березня на 14 днів (до 3 квітня 2020 року) було закрите міжнародне авіаційне, залізничне й автобусне сполучення.

- З 18 березня було призупинене залізничне, авіа- й автобусне сполучення, міжміські і міжобласні пасажирські перевезення, у Харкові, Дніпрі та Києві було закрито метрополітен. Для міських перевезень встановлено обмеження до 10 осіб у маршрутках і до 20 — автобусах, трамваях і тролейбусах. 25 березня були змінені обмеження при поїздках громадським транспортом: пасажири мають бути у засобах індивідуального захисту і не можуть перевищувати 50% кількості місць для сидіння.

Соціологічні опитування свідчать, що станом на кінець березня більшість українців підтримували жорсткі заходи щодо боротьби з корона вірусом. Водночас серед підприємців ставлення до продовження карантину у квітні є більш негативним, а 29% підприємців станом на 2 квітня припинили діяльність.

- 2 квітня 2020 року Кабмін постановою № 255 виклав в новій редакції постанову №211 КМУ, чим жорсткіше обмежив свободу громадян, зокрема було заборонено відвідувати зони відпочинку, пересуватись групами тощо. За порушення карантину передбачені покарання у виді штрафу  від 17 тисяч грн. або ув'язнення терміном до 8 років. Згодом Заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко визнав, що заборону на прогулянки парками запровадили задля психологічного ефекту.

- 11 травня відбулося послаблення карантину - відкриті парки та сквери, стоматології, непродовольчі магазини, перукарні тощо.

- 22 травня відбулося послаблення, але продовження, карантину - відновлено роботу громадського транспорту.

- З 1 червня в Україні було частково відновлено міжобласне залізничне та автотранспортне сполучення.

- З 15 червня частково відновлено міжнародне авіасполучення.

- 22 липня Кабінет Міністрів України продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 серпня 2020 року, ввівши з 1 серпня поділ України на 4 «зони», який врешті подовжили до 31 жовтня.

UPD. Офіційно карантин продовжено до 31 грудня! ‼️

Пам’ятаєте все це?

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up