Гуманітарний штаб при Михайлівському соборі продовжує допомагати воїнам ЗСУ та потребуючим

Гуманітарний штаб при Михайлівському соборі продовжує допомагати воїнам ЗСУ та потребуючим

З перших днів повномасштабної російської агресії українці об’єднались та намагаються бути максимально корисні, акумулюючи усі ресурси в допомогу ЗСУ.

Житомирський Свято-Михайлівський кафедральний собор відкрив волонтерських штаб. Волонтери штабу готували бутерброди для воїнів ТРО, на зібрані від благодійників кошти мали змоги придбати такі необхідні для військових автомобілі, тепловізійну техніку, продукти харчування, засоби гігієни.

Журналісти «20 хвилин» поспілкувались з настоятелям Свято-Михайлівського кафедрального собору отцем Богданом Бойком про роботу гуманітарного штабу.

Пріоритетною є допомога військовим, адже є гостра потреба в транспорті. «Ми зібрали та віддали військовим частинам посуду багато, оскільки коли бомблять, то речі, звісно ж, втрачаються. Ось машини військовим зараз дуже потрібні. Ми багато машин вже передали. Були такі, що ми спільно з друзями купували, а самостійно собор – чотири автомобілі передав», – розповів отець Богдан. Та додав, що хлопці на передовій також потребують речі особистої гігієни та медикаменти.

Відео дня

Також у соборі приймають речі для переселенців та багатодітних сімей, хоча нагальна потреба в одязі вже зникла. «Одяг на сьогоднішній день - не нагальна потреба. Я знаю, що в Житомирі є пункти і там роздають, також коли до нас звертаються – ми допомагаємо. Речі ми віддаємо переселенцям, біженцям і багатодітним сім’ям – усім видаємо. Передаємо по області, в основному, на північ – де більш постраждалі, але також багатодітним сім’ям віддаємо – всюди де можемо віддаємо», – розповів отець Богдан Бойко.

Отець Богдан зауважив, що став помітний спад кількості пожертв від благодійників, він пов’язує це з тим, що люди морально стомились: «Зараз люди трохи стомились, зараз є проблема – вона лягла на всіх, не тільки на державу та військових, а й на людей. Зараз кожен намагається вижити. Спочатку була ейфорія та люди давали немалі кошти, але сьогодні ми розуміємо, що людям потрібно на щось жити. Ми збираємо, якщо є можливість у людей пожертвувати кошти».

Просимо усіх небайдужих долучитися до збору коштів, які будуть витрачені на допомогу нашим воїнам. Звіти про витрачені кошти розміщені на сторінці у Фейсбук Свято-Михайлівського кафедрального собору м. Житомира.

Реквізити для благодійної допомоги:

Бойко Богдан Євгенович

4731 2196 16 39 6093
4149 6293 1659 6782.

Марія Кравчук

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up