Гуманітарна комісія дала старт підготовки до чергової сесії обласної ради

Гуманітарна комісія дала старт підготовки до чергової сесії обласної ради

Депутати обласної ради 21 лютого розпочали підготовку до чергової 30-ї сесії обласної ради.

Цього дня обласні депутати працювали у постійній комісії з гуманітарних питань, у роботі якої взяли участь керуюча справами виконавчого апарату обласної ради Раїса Гула та заступниця голови облдержадміністрації Віра Рогова, - поовідомляє пресслужба обласної ради.

Профільна комісія заслухала та погодила звіт голови облдержадміністрації про виконання Програми економічного і соціального розвитку області на 2019 рік, звіт про виконання бюджету області за 2019 рік і зміни до обласного бюджету на поточний рік тощо.

Депутати розглянули звернення комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж», колектив якого просить дозволити присвоїти закладу ім’я Юрія Спіженка.

Відео дня
  • «Юрій Спіженко – видатна особистість, його професійна діяльність пов’язана з Житомирщиною. Він починав як лікар-інтерн у Бердичівській центральній міській лікарні, був завідувачем відділу охорони здоров'я Житомирського облвиконкому і  першим  міністром охорони здоров'я України. Ця людина започаткувала багато новітнього, займалась благодійністю, багато чого зробила для Житомирської області», - розповіла керуюча справами виконавчого апарату обласної ради, депутатка Раїса Гула.

Депутати підтримали це звернення про присвоєння імені Юрія Спіженка, але до цього навчальний заклад має привести Статут у відповідність до норм Закону України «Про фахову передвищу освіту», який прийнято наприкінці минулого року.

З-поміж іншого, профільна комісія взяла до відома відповіді ОТГ, що надійшли на звернення депутатів обласної ради щодо забезпечення захисту прав та інтересів дітей, які озвучила голова комісії Олена Галагуза.

  • «Відповіді громад мене вразили. У більшості об’єднаних територіальних громад ще тільки думають про те, хто має займатися питаннями прав дітей, у деяких громадах взагалі вивчають доцільність створення служб у справах дітей. Хоча в кожній ОТГ повинна бути або служба у справах дітей, або уповноважена особа, яка виконує функції служби у справах дітей. Це лякає, що у громадах таке ставлення до дітей. Фактично діти залишаються без супроводу, немає можливостей оформити опікунство або усиновлення. Тому в цьому питанні має бути тісна комунікація між райдержадміністраціями та об’єднаними територіальними громадами», - поінформувала комісію депутатка.

Своєю черговю т.в.о. начальника служби у справах дітей облдержадміністрації Наталія Пилипчук розповіла, що «з 56 об’єднаних територіальних громад у 17 ОТГ вже створено служби у справах дітей, і на 7 громад реально передано всі необхідні документи від райдержадміністрацій. У першому кварталі ще до 5 ОТГ має бути передано справи від райдержадміністрацій. І це питання перебуває на контролі».

Також депутати заслухали інформацію про впровадження на Житомирщині послуги патронатної родини.

  • «На Житомирщині діє 4 патронатні родини, до яких влаштовано наразі 7 дітей. Ми розуміємо, що не всі готові брати дітей під патронат, але ми будемо проводити велику роз’яснювальну роботу. Зокрема на розширене засідання координаційної ради, яке відбудеться в березні, запросимо у тому числі голів ОТГ, і будемо обговорювати це питання, яке є одним із пріоритетних в державі», - розповіла Наталія Пилипчук.

Усього профільна комісія опрацювала майже 20 питань порядку денного.

Нагадаємо, що 30-а сесія обласної ради запланована на 5 березня.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка! 10:00 Поки овручанин спав, сусід винес з його будинку побутову техніку та інші речі photo_camera 09:40 Втрати ворога: 9 танків, 21 артсистема і 870 осіб ліквідовано минулої доби 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 19 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:01 19 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up