Екологічна інспекція виявила під льодом браконьєрські сітки

Екологічна інспекція виявила під льодом браконьєрські сітки
У середу, 17-го грудня, державними інспекторам з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області було здійснено виїзд на водойму у село Слободище Бердичівського району, так як від жителів зазначено села поступило повідомлення про вилов риби шляхом встановлення риболовецьких сіток під льодом.

Раніше зазначена водойма перебувала в користуванні приватного підприємця – орендаря, який в межах своїх повноважень, відповідно до договору оренди повинен забезпечувати на  своїй водоймі дотримання вимог природоохоронного законодавства. Але договір оренди на початку року скінчився,  тому боротьба з браконьєрством покладена на плечі екологів та працівників управління рибоохорони.

Також активну участь в цьому приймають небайдужі до збереження довкілля слободищани. Так, до приїзду державних інспекторів на водоймі зібралось більше десятка жителів села, які показали місця встановлення браконьєрських сіток, допомагали їх витягувати та відпускати в водойму рибу. Всього було виявлено та вилучено 3 сітки, та збережено життя 15 коропам, 5 карасям, 3 товстолобам, 6 окуням. Зокрема не вся риба була врятована, так як було виявлено сітку, яка вже від тривалого перебування вмерзла в лід, що унеможливлювало без розрубування пятнадцятисантиметрового льоду її дістати.  В сітці знаходилось до 10 великих рибин. Державна екологічна інспекція у Житомирській області проводить заходи для встановлення та притягнення до відповідальності правопорушників.

Відео дня

За повідомленням Державної екологічної інспекції у Житомирській області

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up