Два сучасних стадіони скоро відкриються у Житомирі, - Зубко

Два сучасних стадіони скоро відкриються у Житомирі, - Зубко

Житомир - місто відоме своїми спортивними традиціями, тому зараз спільним фінансуванням держави та місцевих бюджетів у місті дуже активно ми розбудовуємо спортивний простір.

Вже скоро буде закінчено реконструкцію стадіону «Полісся», а також міського стадіону «Спартак». Одразу два сучасних стадіони майже одночасно прийматимуть вболівальників всеукраїнських та міжнародних змагань з легкої атлетики і проводитимуть футбольні матчі Прем’єр-ліги. Про це заявив під час відвідування стадіону «Полісся» у Житомирі Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Розбудова спортивного простору Житомира – це наша спільна робота. Держави, яка допомагає реалізовувати інфраструктурні проекти на місцях, і органів місцевого самоврядування, які долучаються до проекту коштами і беруть на себе відповідальність за його втілення. Реконструкція стадіонів «Полісся» і «Спартак», будівництво рекреаційно-спортивного простору на березі річки Тетерів – це амбітні проекти Житомира, і на цьому місцева влада не буде зупинятися. В планах – створення спортивного відділення на базі ліцею для обдарованих дітей, відкриття футбольної школи, запуск тенісної академії і легкоатлетичного комплексу тощо. Всі ці речі робляться для наших дітей, майбутнього покоління, які зможуть гідно представляти не тільки Житомир, а й Україну на міжнародній спортивній арені», - наголосив Геннадій Зубко.

За словами урядовця, створення спортивної інфраструктури в Житомирі - це не питання далекоглядних прогнозів, а якісного виконання обов’язків органами місцевого самоврядування.

Відео дня

Губернатор Житомирщини Ігор Гундич наголосив, що реалізація таких проектів стала можливою саме завдяки реформі децентралізації. «Завдяки реформі децентралізації на місця були передані повноваження, фінанси і можливості. Тому, всі проекти, які реалізовуються в області, це тільки завдячуючи фінансовій децентралізації, яка відбувається в Україні. До кінця року ми ставимо собі за ціль – ввести в експлуатацію два стадіони – «Полісся» і «Спартак». І це, реально», - повідомив Ігор Гундич.

Зазначимо, що стадіон «Полісся» нині реконструйований за всіма міжнародними стандартами. Фінансування: кошти держбюджету (ДФРР) + обласного бюджету. Вартість проекту майже 88 млн грн. Стадіон «Спартак» - найстаріший стадіон міста, збудований ще у 1923 році. Реконструюється за кошти державного та міського бюджетів.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи 17:01 Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання 16:37 За незаконну порубку сосен жителі Малинщини мають сплатити нанесені збитки - близько 120 тис грн 16:20 До уваги рибалок! З 1 квітня стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 16:18 Чоловік і жінка з Волицької громади вбили свого знайомого і закопали у себе на подвір’ї 16:00 Березень на Замковій горі. Фоторепортаж photo_camera 15:41 У Житомирі розпочалася 57-а сесія «Школи місцевого самоврядування» photo_camera 15:40 На проспекті Миру вантажівка збила 13-річну дівчинку 15:20 З початку року Патрульна поліція Житомирщини отримала понад 80 завідомо неправдивих викликів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up