Чи залишиться мурал на стіні 25 ліцею?

Чи залишиться мурал на стіні 25 ліцею?

Реконструкція 25-го ліцею після влучення ворожої ракети не передбачає збереження символічного муралу на стіні з боку вулиці Малої Бердичівської.

На початку повномасштабного вторгнення рф до України в житомирський 25 ліцей влучила російська ракета, яка вщент розтрощила будівлю, де могли перебувати сотні дітей.

Влітку минулого року на стіні зруйнованого ліцею було створено мурал, який присвятили дню пам’яті дітей, які загинули внаслідок російської агресії.

Відео дня

Його відзначають за рішенням Верховної Ради з 2021 року. У Житомирі на стіні ліцею №25, який зруйнували російські окупанти, створили карту з янголятами, які символізують постраждалих дітей під час війни.

«На Житомирщині внаслідок російської агресій постраждало 15 дітей. Троє з них загинули. Символічно, що на стіні 25 ліцею створили карту України з янголами, які символізують постраждалих дітей в Україні та Житомирській області»,розповіли тоді у Житомирській ОДА.

На даний час роботи з розбирання зруйнованої частини будівлі тільки почали частково проводити, хоч територію навколо ліцею вже прибрано. 

У лютому 2023 року сайт Житомирської міської ради повідомив про початок створення нової освітньої концепції для ліцею №25, зруйнованого російською ракетою у березні 2022 року. 12 січня міський голова Житомира Сергій Сухомлин, директорка фонду savED Оленка Северенчук і директор Малої академії наук України Оксен Лісовий підписали меморандум про старт цього проєкту.

Руслан Мороз

Читайте також:

4 березня — річниця російського удару по 25 ліцею Житомира: хронологія подій.


 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up