Черговий скандал в місті: «У Житомирській міській раді царює корупція!»

Черговий скандал в місті: «У Житомирській міській раді царює корупція!»

Зранку 15 січня 2020 року під час засідання виконавчого комітету сталася приголомшлива суперечка між мешканцями прилеглих будинків до вже зведеної АЗС «UPG» та членами виконавчої комісії.

«Вибачайте, але ми цим не займаємося»

Передісторія до цього конфлікту вирізнялася своєю байдужою меланхолійністю робочого ритму, оповитою шумом прилеглих до будівлі міськради вулиць. Інколи навіть здавалося, що лише тертя колес автівок об асфальт за вікном нагадує про експресивний норов ранкового Житомира: засідання виконавчого комітету було емоційно-нейтральним.

Посадовці у складі 7-х осіб у гарному настрої приймають правки до організаційних моментів проведення зимових свят у м.Житомирі та вносять свої корекції в цінову політику на лабораторні аналізи в наших медичних комунальних закладах. Аж тут до пресцентру міськради зайшли небайдужі люди, що мешкають біля вищезгаданої заправки . Сьогодні метою їх візиту стало встановлення справедливості по відношенню до 2000 мешканців прилеглих до АЗС будинків. Усі вони хотіли, щоб питання накладення заборони на зведення та відкриття заправки було вирішено на черговій сесії депутатів міськради. На що заступниця міського голови Світлана Ольшанська відповіла, що це не питання до виконкому.

«Вибачте, але ми цим не займаємося. Такі питання можуть вирішувати лише депутати на сесіях. Ми не можемо формувати порядок денний сесій міськради», – заявила пані Ольшанська.

Відео дня

Не лише не формують, а й не платять!

У відповідь до слів заступниці мера Сухомлина люди  заявили, що депутати міськради  не хочуть нічого робити для того, щоб спинити скандальне будівництво. Більше того, усі судові позиви до суду небайдужі житомиряни оплачують з власної кишені, в той час як рада зовсім не покриває ці витрати.

«За судові позови постійно платить громада. Ви ж навіть 1900 грн не найдете на це. Ми скидаємося по 20 гривень і платимо! Ваша свора нічого не робить! Я  взагалі вже не знаю, як вас назвати в такому випадку. Чому люди мають за це платити? За судові позови від міськради має платити сама міськрада!», – прокричали люди.

«Я прошу вас висловлюватися коректно!»

Почувши словесні образи в свій бік, члени виконкому попросили людей добирати слова для вираження власних емоцій. Але чи можна це «ставити в пику» людям, коли чиновницька бездіяльність говорить сама за себе. 

«Ми передамо ваше колективне звернення до інформаційного центру міськради. Але ці справи мають розглядати правоохоронні органи. Але я вас зараз дуже добре розумію. Тут же камери. Майданчик для виступів.», – спокійно протягнула у відповідь Світлана Ольшанська.

Резонансна заява мешканки

«У Житомирській міській раді царює корупція! Мер Сухомлин підписав договір пайової участі на 5 мільйонів гривень. А вже 24 грудня 2019 року ТОВ «UPG» подали довідку до суду, де зазначили, що загальна вартість заправки складає 31 мільйон.  Отож, корупція сидить тут!», – заявила жінка, що мешкає на проспекті Незалежності, 29, де і звели заправку.

Ірина Хоцька

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (3)
  • Олександр

    Вгамуйтеся анархісти.Розвели в країні махновщину.Але ж ви не вчили історії.Я забув що половина наших "активістів"тупі нероби.А хитрі бізнесмени використовують вас бідолах для боротьби з конкурентами.Я ЗА ПРОГРЕС.Беріть приклад з США Китаю і тд.Розбудовуйте місто.Бо будете жити як Південна Африка.
  • Володимир Островський

    Всі дозволи на незаконну азс видані з порушеннями закона
  • Дмитрий Нестерчук

    Стара корумпована система при владі-Зеленський сказав,,я іду в президенти щоб зламати цю систему,,-от і вірте їм після цього
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up