Бухгалтер-втікач та зниження темпів вакцинації: що житомиряни обговорювали у мережі Facebook за тиждень

Бухгалтер-втікач та зниження темпів вакцинації: що житомиряни обговорювали у мережі Facebook за тиждень

Поліція розшукує бухгалтера, що вкрав на підприємстві 300 тис. грн, у Житомирській області люди менш охоче вакцинуються.

Такі теми житомиряни обговорювали найактивніше у мережі Facebook протягом минулого тижня.

Бухгалтер-втікач

У Житомирі розшукують бухгалтера-втікача, якого обвинувачують у привласненні значної суми коштів комунального підприємства.

Відео дня

Улітку минулого року до поліції від дирекції одного  з комунальних закладів Житомира надійшла інформація про виявлення під час ревізії коштів нестачі у сумі понад 300 тисяч гривень.

За цим зверненням було розпочато кримінальне провадження, і під час досудового розслідування поліцейські встановили схему зникнення коштів. Так, з’ясувалось, що колишній головний бухгалтер установи, підробивши службову документацію, переказував їх на свій банківський рахунок як заробітню платню.

Таким чином чоловік за три місяці незаконно отримав понад 317 тисяч гривень. Після цього він припинив з’являтися на роботі та уникав будь-яких контактів  із колегами.

У ході першочергових заходів поліцейські встановили, що у кримінальному діянні підозрюється Дмитро Щетінін, 1988 року народження, житель м. Житомира, колишній головний бухгалтер. Чоловік припинив будь-які контакти з колегами, друзями та змінив місце проживання, уникаючи спілкування з поліцейськими.

Житомиряни в коментарях під новиною почали обговорення, зазначаючи, що сума вкраденого не така й значна.

«Яка держава, така і крадіжка», – прокоментував Виктор Сидоров.

«Без безпосередньої згоди керівництва таке зробити неможливо. Копайте глибше...» – заначив Владимир Шишацкий.

«Подумаєш, 300 000 грн... Все одно, що один депутат за день вкрав», – підрахувала Алёнка Гресь.

 «Ура. Хоч один робочий щось міг украсти, не одним депутатам це можливо», – тішиться Валентина Гресь.

«Всього-то 300 тис грн? В бар сходити! І це треба було маратися, фу», – написала Svetlana Zinchyk.

 «Це Бухгалтер з великої літери! Скільки там він ще для себе "заволодів"...» – говорить Ганна Ткач.

Жителі Житомирської області неохоче вакцинуються

У Житомирській області знизилися темпи вакцинації проти коронавірусу. Про це 2 грудня під час онлайн-брифінгу розповіла заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко.

«Констатую, що в нас значно знизились темпи вакцинації. Так, наприклад, за минулу добу (1 грудня) проведено 5512 щеплень. Це майже 50% від планового показника, а плановий показник у нас 11 тисяч щеплень на добу», – зауважила Наталія Остапченко.

Вона обурилася тим, що у деяких територіальних громадах пункти щеплень не працюють по декілька днів поспіль. Заступниця голови ОДА назвала такі громади та закликала їхніх очільників зайнятися цим питанням.

«Вакцинальна кампанія продовжується у всіх пунктах щеплення. А є пункти щеплення, які дозволяють собі два і три дні взагалі не працювати. 

Хочу звернутися до очільників цих громад для того, щоб ви втрутилися в ситуацію, тому що центри первинної медико-санітарної допомоги перебувають виключно у вашому підпорядкуванні. Там розгорнуті пункти щеплення, там є достатня кількість вакцини для того, щоб здійснити щеплення, тому, будь ласка, займіться цим питанням дуже щільно і все-таки налагодіть вакцинальну кампанію у себе на території», – закликала Наталія Остапченко.

У коментарях одразу підтягнулись «антивакцинатори» та активно почали висловлювати свою «експертну» думку, також люди жаліються на те, що у багатьох пунктах вакцинації вакцини просто немає.

 «Люди починають думати, мене це радує, а то незабаром крім Омікрона вийде ще новий штам з назви героїв Сімпсонів, і доведеться на рік мінімум 4 рази колотись», – написав Євген Деркач.

«І слава Богу люди почали тверезо думати і оцінювати ситуацію. Не тримайте людей за дурнів. Вже, мабуть, кожен розуміє, що це за процедура і до чого вона призводить, які має наслідки, про які мовчать, для чого це все беззаконня і приниження відбувається», – каже «експертка з питань вакцинації» Larisa Mislinskaya.

 «Були б українці мудрі, як євреї, то і жили б інакше ...Ізраїль втретє! вакцинувався, а у нас баран баран буц, дивишся на це все: усі все знають і про про наслідки, і про вакцину, і генні зміни... Дивина», – прокоментувала Elena Goncharenko.

 «Закінчилися бюджетники, яких вдалось поставити на коліна і вколоти через страх втрати роботи. Більше бажаючих випробувати експериментальну вакцину немає. Тепер тільки по третьому кругу підуть під натиском», – каже Вадим Вербило.

«Вакцина у багатьох пунктах відсутня», – констатує Лидия Перминова.

«А де вакцина? У багатьох пунктах вона зникла!» – говорить Olexandr Martynyuk.

«Потому что все ходят прививаться, когда там максимальные очереди. Сходить просто и быстро, пока никого нет – это ж не по-нашему. Надо обязательно дождаться, чтоб вынудили, да чтоб потолкаться, позаражатсья, пообвинять абстрактные власти», – написав користувач з ніком Litr Konyaka.

Анна Сергієнко

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up