Близько 400 культурних діячів Житомирщини звернулись до Митрополитів Никодима та Віссаріона з проханням підтримати Єдину Українську Церкву

Близько 400 культурних діячів Житомирщини звернулись до Митрополитів Никодима та Віссаріона з проханням підтримати Єдину Українську Церкву

Після звернення керівництва області та міста щодо приєднання Митрополитів УПЦ МП Никодима і Віссаріона до процесу творення єдиної української церкви цю ініціативу підтримали й культурні діячі та творча інтелігенція.

Як інформує прес-служба ОДА, близько 400 культурних діячів підписали звернення до Митрополита Житомирського і Новоград-Волинського УПЦ Никодима та Митрополита Овруцького і Коростенського УПЦ Віссаріона із проханням підтримати створення єдиної Помісної Церкви Українського Народу.

«Отримання Томосу про автокефалію є питанням незалежності, національної безпеки, державності і всієї світової геополітики. Створення єдиної Помісної Церкви є невідворотною справою, бо глобальні процеси зупинити не можна – цю ідею підтримують понад 50% українців», – йдеться у зверненні.

Культурні діячі області наголошують на тому, що Митрополити Никодим та Віссаріон користуються повагою у православному просторі Житомирщини: «Ваше слово і думка завжди мають вагомий вплив на життя кожної парафії. У цей складний і доленосний для України час звертаємось до Вас з проханням підтримати створення єдиної Помісної Церкви Українського Народу».

Відео дня

Серед культурних діячів та творчої інтелігенції – представники обласної бібліотеки для дітей, обласного театру ляльок, обласного літературного та краєзнавчих музеїв, обласної наукової бібліотеки ім. О.Ольжича, ансамблю «Родослав», Радомишльської музичної школи, обласної філармонії ім. Ріхтера та обласного центру хореографічного мистецтва.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці 10:22 Учні однієї з гімназій Житомирщини долучилися до висадження лісу photo_camera 10:00 На Чуднівщині чоловік цілу ніч блукав у лісі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up