«Без Богдана Леськіва не буде обласної лікарні»: небайдужі виступили на підтримку керівника медичного закладу

«Без Богдана Леськіва не буде обласної лікарні»: небайдужі виступили на підтримку керівника медичного закладу

Звинувачення, посинілі трупи та виголоси «проти» – у кінці березня 2021 року місто сколихнув скандал проти генерального директора обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського Богдана Леськіва. 

Частина працівників лікарні, з яких декілька медсестер, санітарок та їхніх родичів, звинуватили директора лікарні у поганому ставленні до працівників закладу, службових злочинах та некомпетентності.

Але не все так однозначно. Як виявилося, на протест вийшли представники лише одного відділення, хоча у лікарні працює близько 1500 людей, а звинувачення та незадоволення керівництвом – невиправдане. 

До редакції «20 хвилин Житомир» звернулися небайдужі житомиряни, котрі розповіли про свій досвід спілкування з директором обласної лікарні Богданом Леськівом. Надія Василівна особисто знайома з Богданом Леськівом. За її словами, без нього не буде обласної лікарні: «Я дуже добре знаю Богдана Богдановича, ще з Новограда-Волинського. Знаю, що він там до гарного рівня довів хірургію в міськрайонній лікарні, а потім його зробили головним лікарем МСЕК. Він тоді вивів її на європейський рівень. Зараз ситуація така: обласна лікарня має 26 відділень, 25 із них – за Леськіва, і лише одне – проти. Якщо не буде Леськіва – не буде обласної лікарні. Тоді де нам лікуватися?». 

Відео дня

Також звернулися і ті, хто безпосередньо перебував на лікуванні в період пандемії коронавірусу: «Я лежала в лікарні, у ”ковідному” відділенні, і можу засвідчити, що умови там хороші. Там є хороше харчування, відділення забезпечене необхідним, коли в інших лікарнях такого немає. Там не було масового страйку, там був запланований захід», – розповідає Тетяна Євгенівна.

Під час протесту звинувачень було чимало. Загалом це стосувалося особистих якостей директора медичного закладу. Мовляв, він цькував працівників, з ним не можна було побудувати діалог. Проте медична директорка з лікувальної роботи Наталія Герасимчук вважає інакше. Вона розповіла, що Богдан Леськів завжди шукає компроміс і намагається покращити роботу лікарні: «З керівником я працюю з 2018 року. Коли я прийшла на роботу, я знала, що це за робота, які вимоги, обов’язки. Мені подобається, що керівник ставиться до колективу по-людськи. Він ініціативний, він завжди шукає компроміси, і він вміє визнавати помилки. У нас немає такого, що є тільки думка керівника, а інших думок – немає. Ми завжди можемо прийти до нього в кабінет і обговорити будь-які питання. Мені як керівник Богдан Богданович – імпонує, бо він сказав – зробив. Він є лідером, він завжди намагається покращити роботу лікарні».

На акції, що відбулася 29 березня під стінами обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського, були присутні лише деякі працівники лікарні, водночас інші виконували свою роботу і не могли залишити пацієнтів.

«Те, що відбувся цей пікет, я його абсолютно не підтримую, оскільки допомога людям надається. Ми аналізуємо свою роботу, намагаємося працювати краще. Те, що дехто з колективу вирішив вийти на цю акцію, – це їхнє право. Вийшло лише декілька людей з одного відділення, інші люди були не з нашого закладу. Працівники лікарні підтримують керівника, вони на момент цієї акції перебували на робочих місцях, вони не могли залишити своїх пацієнтів», – пояснює Наталія Герасимчук.

На підтримку Богдана Леськіва також виступила медична директорка з поліклінічної роботи Наталія Сич. Ситуація, що склалася, її вкрай обурила. За її словами, Богдан Леськів – на своєму місці: «Я повністю підтримую Богдана Богдановича, абсолютно, у всіх його діях, тому що навіть зараз, коли хворію, мала змогу переконатися на собі, що лікарня забезпечена усім необхідним, а лікарі надають якісну допомогу у період пандемії. Були, можливо, якісь недоліки, але ми намагалися завжди зробити все, аби якість роботи була на вищому рівні. Я категорично не підтримую вирішення питань таким способом, як ця акція, адже керівник завжди відкритий до спілкування. У будь-який час можна прийти, він хвилюється за кожного, вислухає кожного. Із колективу у 1500 людей, який сьогодні працює, вийшло 10-20 людей – це ж не показник. Я вважаю, що Богдан Богданович на своєму місті».

Чи дійсно у лікарні стільки проблем, скільки описали учасники протесту, перевірятимуть компетентні органи. Проте працівники лікарні у керівництві не сумніваються і вважають акцію проти Богдана Леськіва замовною.

Анна Сергієнко

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (24)
  • Karina Korneeva

    Больницы многих городов должны брать пример с этой!! Качество обслуживания на высшем уровне,неоднократно обращалась сюда за консультациями и ниразу не была разочарована. Очень жаль что такого хорошего специалиста оклеветали(((
  • Музыка 21 века

    Хороший медперсонал , в поликлинике  царит приятная атмосфера . Грамотные врачи , особенно мне запомнился руководителе больницы Богдан Богданович . Лечение бесплатное , в палате убрано , медперсонал очень хорошо относится  к пациентам .
  • Тогё Инумаки

    Замечательный медперсонал. Качественные медицинские услуги. Не пожалела, что выбрала именно эту больницу.
  • Екатерина Блохина

    Выражаю благодарность врачам этой больницы за хорошее отношение к больным. Так как в основном, если ты чуть чуть беднее других людей, то всё - никто тебя лечить не будет. Здесь же клятва гиппократа означает настоящую клятву. Считаю что это заслуга директора Богдана Богданович. 🚑
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up