«Берізка» налаштована лише на розвиток!

«Берізка» налаштована лише на розвиток!

Романівський центр розвитку дитини «Берізка» належить до переліку тих установ чи організацій, де життя не завмирає ні на день та за жодних обставин, ситуацій чи подій, які відбуваються у нинішній, доволі неспокійний час. 

Дитячий садочок, підпорядкований на зорі своєї біографії колишній ПМК – 162, пережив свого виробничого «шефа» на багато років і сьогодні залишається одним із центрів громадського життя селища Романова. Свого часу звичні для багатьох дитсадки вирішили осучаснити та вдосконалити, і більшість дошкільних закладів отримали новий статус – центри розвитку дитини. Директор романівського Алла Криворучко каже, що це не просто формальна зміна, яку багато батьків і загалом уся громада іноді не помічають, або ж і глибоко над тим не задумуються. Будь-який сучасний дошкільний заклад, як і вся освітянська система України, вже давно опинився перед вирішенням дуже непростих завдань. Так, батькам важливо, аби їхня дитина більшу частину свого дошкільного дитинства була доглянутою і перебувала в умовах побутового комфорту. Однак завдання дошкільної установи куди відповідальніші і більш важливі: діти мають не лише перебувати у безпеці, але й жити в обстановці пізнавально-освітньої діяльності, мати гарні комунікативні якості і навички та гарний фізичний розвиток. Ці та багато інших складових життя дошкільнят і становлять головний зміст щоденної діяльності педагогічного колективу «Берізки». Директор дошкільного закладу Алла Леонідівна Криворучко говорить, що 160 діток, які відвідують центр розвитку дитини, мають усі належні умови згідно з вимогами нормативно-законодавчих документів і, звісно ж – згідно із сучасними викликами роботи дошкільних освітянських закладів. «Про інновації, про використання сучасних підходів та методик ми ні на день чи навіть на годину не забуваємо, бо це як аксіома чи як неписане правило, – розповідає про будні «Берізки» її керівник. У тому, що життя у Романівському центрі розвитку дитини «Берізка» вирує у розмаїтті заходів та різнопланових ігрових занять, конкурсів, розважальних вправ, можна дізнатися не лише від діток чи їхніх батьків та близьких. Численні фотоколажі, виставки, розміщені у стінах дошкільного закладу, доповнюються дуже інформативною та цікавою для ознайомлення сторінкою у нині популярному фейсбуці.

Відео дня

Хоча зрозуміло, що ні фейсбук, ні фотозвіт про урочисту подію, свято чи буденно-щоденне заняття у кожній із семи груп «Берізки» не зможуть передати усієї палітри звичних клопотів і навіть проблем, які виникають у житті вихователів та вихованців центру розвитку дитини. Є вони і тут, у «Берізці». Керівник закладу одразу ж зауважила, що освітньо-виховні заходи, ігри та заняття у будь-якій групі дошкільного закладу мають проходити в умовах затишку та комфорту. 

«Свого часу, якраз після призначення керівником "Берізки", побачили, що дитячі майданчики у трьох  групах нашого центру реально потребують негайного покращення, – говорить А. Криворучко. – Якщо точніше, треба було їх створювати ледь не заново. Потрібно було облаштувати дах, не було підлоги. Змушена була звертатися за підмогою до керівників підприємств, установ чи організацій. Першим, хто найбільш предметно поцікавився нашими потребами, був генеральний директор підприємства «Вівад-09» Ігор Ходак. Він запропонував нам фактично увесь комплект будівельних матеріалів, а ми організували так звану «батьківську толоку». Дитячі майданчики із того часу у кожній із семи наших груп мають дуже пристойний вигляд. Слід одразу ж зауважити, що музичний зал, який для колективу вихованців «Берізки» служить головною артистичною ареною, було також обладнано завдяки Ігорю Ходаку. Знову ж таки підлога, ламінат, кольорові гардини для цього залу було облаштовано та придбано за його сприяння. До речі, Ігор Євгенович допомагає нашому закладу не лише будівельними матеріалами. Ось не так давно виникла проблема із коштами для харчування дошкільнят в установах всієї Романівської громади. Вини педагогів чи вихователів у цьому не було, але хіба у такій ситуації найважливіше шукати винних? Слід було думати, як нагодувати дітвору. І найбільшу допомогу у цьому для усіх дошкільних закладів знову ж таки надав Ігор Ходак. Ми всі, як педагоги, так і батьківська громада, розуміємо і дуже цінуємо його щиру і щедру підтримку. Мені особисто дуже приємно, що Ігор Ходак як благодійник, керівник потужного підприємства, як депутат обласної ради чудово розуміє суть більшості наших проблем. Водночас не можу не відзначити його вміння розставляти пріоритети навіть у тій сфері, до якої він причетний суто епізодично. Наприклад, у роботі нашого центру розвитку дитини виникла потреба із організації ознайомлення дошкільнят із початками вивчення англійської мови. Ігор Ходак у цьому допоміг нам найбільше, найшвидше і сповна.

Наостанок нашої розмови із колективом Романівського центру розвитку дитини «Берізка» ми вдалися до традиційного у таких випадках запитання: а які проблеми хочеться вирішити у «Берізці» вже найближчим часом? Запитали навіть про те, про що мріють і що можна було б реалізувати у стінах закладу. Звісно ж, усі говорять про те, що дужче болить, а також можливі удосконалення освітнього процесу сучасними методами та технологіями. Та майже увесь колектив від конкретного переходить до основного і загального, кожен наголошує на найважливішому – розвитку господарства і економіки рідної Романівської громади. Аби з’являлися нові робочі місця і люди мали роботу. Тоді у них народжуються діти і життя продовжується. 

Віктор Першко

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up