Бажання навчатися на патронатних вихователів виявили 8 родин з Житомирщини

Бажання навчатися на патронатних вихователів виявили 8 родин з Житомирщини

Вже цієї суботи, 8 грудня, стартує тренінгове навчання для кандидатів у патронатні вихователі. 8 родин з Житомирщини навчатимуться як бути професійними батьками.

Три тренери та два психологи будуть задіяні у тренінгових заняттях.

Про це повідомила тренер за Програмою підготовки кандидатів у патронатні вихователі в Житомирській області Тетяна Піка, -- інформує прес-служба ОДА.

«Перше тренінгове заняття відбудеться вже в суботу. Навчатися будуть кандидати в патронатні вихователі з Житомирської та Рівненської області. Загалом це 9 родин, 8 з яких з Житомирщини», - зазначила Тетяна Піка.

Відео дня

Отже, бажання стати патронатними батьками виявили родини з міст - Житомира, Малина, Новоград-Волинського та районів - Коростишівського, Новоград-Волинського, Романівського, Хорошівського (2 родини).

Заняття з майбутніми професійними батьками будуть проводити залучений тренер МБО «Партнерство «Кожній дитині в Україні» Наталія Боровко, тренер за Програмою підготовки кандидатів у патронатні вихователі в Житомирській області Тетяна Піка, тренер з Рівненської області Людмила Рибачук. Два психологи будуть здійснювати психологічні спостереження.

Нагадаємо, що раніше регіональний тренер розповідала, що заплановані 120 тренінгових годин. Таким чином навчання триватиме 2,5-3 місяці. Будуть проводити не лише аудиторні заняття, а ще й 10  практик за місцем проживання кандидата у патронатні вихователі з участю членів його родини.

Тетяна Піка відмічає, що обов’язковою умовою для патронатних вихователів є наявність добровільного помічника. Це родич (чоловік, жінка, брат, сестра, мама, тато, тощо), який проживає на одній території з кандидатом у патронатні вихователі.

«Добровільний помічник має допомагати патронатному вихователю. Навіть заміняти його у разі необхідності. Тому це обов’язкова умова. І навчання проходитимуть обидва: і кандидат у вихователі, і його помічник», - наголошує регіональний тренер.

Сімейний патронат над дитиною, має бути ретельно виваженим з обох сторін – як претендента на посади патронатного вихователя та його помічника, так і органу, який створює та супроводжує патронатну родину. Адже обидві сторони беруть на себе високу відповідальність – за життя дитини під час її перебування у патронатній сім'ї.

Вимоги до потенційних вихователів, що тимчасово виконуватимуть функції законних представників дитини, досить високі. Й однією з таких вимог є вміння вчасно й кваліфіковано надати  першу медичну допомогу. Кілька занять під час навчання будуть якраз на тему надання медичної допомоги, за проходженням яких майбутні професійні батьки отримають сертифікати.

Якщо ви маєте бажання пройти навчання та надавати послугу патронату над дитиною, тоді телефонуйте до Житомирського обласного центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді за телефоном: (0412) 47-09-92, (0412) 47-44-85.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up