Баранівська ОТГ презентувала свою Стратегію розвитку

Баранівська ОТГ презентувала свою Стратегію розвитку

У Житомирі 31 жовтгня команда фахівців Баранівської ОТГ та Інституту Громадянського Суспільства презентувала Стратегію розвитку Баранівської міської об'єднаної громади та Схеми планування її території, яку розробляли в рамках проекту Інституту.

 

На презентацію запросили понад 50 учасників із об'єднаних громад, навчальних закладів, органів влади та ЗМІ.

"Ми все розпочали з початку. Всі працювали над нашими ідеями. Збирали інформацію дуже важко, адже дані розрізненні. Тепер ми маємо Стратегію та Схему просторового планування. І тепер ми знаємо, що робити та де це робити", - розповів Анатолій Душко, голова Баранівської міської ОТГ.

Стратегію розробляли протягом року. Фахівці Інституту разом із працівниками міської ради, збирали та аналізували інформацію про територію, за підтримки експертів команді вдалось визначити стратегічні напрямки формування програмного документу.

Відео дня

"Органічне виробництво, сільське господарство, лісопереробка та обробна промисловість - це ключові напрямки розвитку економіки. Це одна із 4 цілей стратегії, але вона ключова", - переконував Маркіян Дацишин, консультант з стратегічного планування ІГС

Окрім Стратегії, команда розробників також представили Схему планування території громади, яка дає практичне уявлення про те, де можна реалізовувати проекти громади передбаченої Стратегії.

"Ніхто із центру вам тепер не буде вказувати як жити і що робити. Тепер ви самі маєте русурс, аби визначати, що варто робити у громаді. І сьогодні перед вами стоїть завдання розвивати громаду. Стратегія Баранівської ОТГ є прикладом вашої роботі", - переконаний Володимир Ширма, голова Житомирської обласної ради.

Стратегія громади розрахована із конкретними статистичними результатами. Починаючи від зростання чисельності населення і до зростання активності людей у житті громади. Цей документ змушує людей вийти із зони комфорту.

"Ми з реформою увійшли у новий етап життя, де немає Києва, як центру вказівок. Є ми, є у нас ресурси, і ми маємо цим скористатись", - розповів Анатолій Ткачук, директор з питань науки та розвитку ІГС.

До організації дійства долучився Житомирський Центр розвитку місцевого самоврядування Програми U-LEAD з Європою, експерти якого працюють у напрямку створення стратегій розвитку у Тетерівській, Червоненській та інших ОТГ регіону.

"Є команда, є ресурс фінансів, і найголовніше - є запит на зміни та розвиток. Баранівка сьогодні задає тренд розвитку у всьому регіоні", - розповів Василь Невмержицький, керівник Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

На завершення учасникам дійства презентували Брендбук Баранівської ОТГ. Було змінено герб громади, гімн та розроблено іншу символіку об'єднання.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:20 Податківці Житомирщини розповіли, хто звільняється від сплати мінімального податкового зобов`язання 11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up