АЗС під вікнами: чи варто боротися за власне здорове життя?

АЗС під вікнами: чи варто боротися за власне здорове життя?

Протягом тривалого часу житомиряни спостерігають за безнадійною боротьбою мешканців кількох будинків по проспекту Незалежності з міською владою та забудовниками АЗС – компанією «ЮПІДЖІ».

Ми вже повідомляли читачів про складну ситуацію у цьому районі. Але до редакції надійшов новий лист від мешканців прилеглих будинків, який ми частково процитуємо. «Ми, мешканці району міськмолзаводу, вже більше двох років протестуємо проти побудови АЗС – об’єкта підвищеної небезпеки на земельній ділянці за адресою: м. Житомир, проспект Незалежності, 29. Земельна ділянка під АЗС безпосередньо межує з дитячим майданчиком, де граються діти, відпочивають дорослі (бабусі, дідусі, батьки). Рівень земельної ділянки під дитячим майданчиком набагато нижчий проїжджої частини  проспекту Незалежності, де рух транспорту дуже насичений, будинки багатоповерхові розташовані так, що протягу на дитячому майданчику немає. Тобто дитячий майданчик знаходиться у ямі під АЗС. Усі небезпечні викиди під час діяльності АЗС будуть потрапляти на дитячий майданчик та, враховуючи те, що майже всі ці забруднюючі речовини важче повітря, осідати на дитячому майданчику, перетворюючи його на газову камеру насамперед для наших дітей. Будь-яка людина, подивившись на дану територію, зрозуміє: будівництво АЗС там – це штучне створення екологічної катастрофи, це пряме посягання на життя та здоров’я 2000 житомирян».

Нагадаємо, місцеві жителі повідомили редакцію, що 18 вересня 2019 року весь мікрорайон заполонили «тітушки» ТОВ «ЮПІДЖІ» – агресивні молодики, деякі неповнолітні. Дитячий майданчик одразу став небезпечною зоною. 

Відео дня

Мешканці вкотре звернулись до Житомирської міської ради, до голови Житомирської ОДА, до Президента України, до прокуратури міста Житомира, до поліції, до міністра внутрішніх справ, до екологічних та архітектурно-будівельних інспекцій усіх рівнів, до суду та інших організацій, але безрезультатно. 

Люди скаржаться, що їм постійно погрожують. Так, уночі 22 вересня 2019 року на дитячому майданчику підірвали газову гранату. Дітки, вікна кімнат яких виходять у двір, не могли спати, скаржились на біль у горлі та в оченятах, усі були налякані. 3 жовтня 2019 року протестувальники знову вийшли з плакатами та листівками на головні площі та вулиці міста. У той день мер Сухомлин пообіцяв, що знайде заміну земельної ділянки для АЗС ТОВ «ЮПІДЖІ».

Але через декілька днів і знову майже вночі на дитячому майданчику пролунав  вибух. І знову майже цілу ніч на дитячому майданчику працювали бригади МНС та опергрупи поліції.

Мешканці об’єдналися. Зараз у двох місцях поруч із земельною ділянкою стоять барикади, мешканці чергують вдень та вночі, в основному жінки та пенсіонери. Місцеві мешканці повідомляють, що вони бояться залишити свої пости після двох вибухів. 

Мешканці району неодноразово скаржилися керівнику управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Житомирській області Сергію Сербіну на те, що ТОВ «ЮПІДЖІ» проводить будівельні роботи на земельній ділянці без паспорту об’єкта забудови, який має бути розміщений у загальнодоступному місці. І ось на скарги було одержано, на думку мешканців району, відверто неправдиву відповідь від управління ДАБІ у Житомирській області за підписом керівника цього управління С. Сербіна, який повідомляє, що порушень містобудівного законодавства не встановлено. 

Знову мешканці району міськмолзаводу залишилися один на один із своїми проблемами. Вони відверто говорять про недовіру до міської влади, якщо проблему забудови, незважаючи на всі звернення та рішення міськради, вирішити не вдається. 

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Александр

    Людей бросили на произвол судьбы, мы как загнанные в угол звери.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням 11:00 За участю прокурорів Бердичівської окружної прокуратури на потреби ЗСУ передано боєприпаси, вилучені у межах кримінального провадження 10:41 У Житомирі викрили мережу підпільних казино з десятками мільйонів прибутку photo_camera 10:20 Житомирська ОВА відреагувала на ситуацію з фінансуванням театрів 10:00 Знову перенесли судове засідання по справі Романа Кучера 09:41 ЗСУ ліквідували ще 880 окупантів 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 24 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 24 квітня: все про цей день, прикмети, іменини і погода у Житомирі 18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up