Аварійний будинок на вул. Троянівській капітально відремонтували

Аварійний будинок на вул. Троянівській капітально відремонтували

Капітальний ремонт будинку по вул. Троянівській 13/1, у стіні якого торік утворилися тріщини, тривав майже рік і коштував міському бюджету 1,47 млн грн, - інформує прес-служба міськради

У процесі замінили підвідний трубопровід  холодного водопостачання, підсилили зовнішні несучі стіни і фундамент, замінили покрівлю, утеплили та оздобили фасад, частково замінили вікна в квартирах, а також відремонтували асфальтобетонне покриття прибудинкової території.

Про це під час огляду об’єкту 19 листопада повідомив міський голова Сергій Сухомлин.

«Минулого року у будинку утворилася велика тріщина. Людей відселили. Частина з них жила в готелі «Житомир», поки проводилися основні роботи з посилення фундаменту і стяжці самого будинку. Також була замінена покрівля, утеплений фасад мінеральною ватою. На все це з міського бюджету пішло 1, 47 млн грн. Я хочу подякувати, перш за все, мешканцям за розуміння ситуації. Частину робіт люди робили за свій кошт. Таким чином спільними зусиллями вдалося відновити цей будинок, зберегти його. Також дякую управлінню і підряднику», – зазначив міський голова.

Відео дня

Місцевий житель Томаш Ліневич розповів, що його сусіди дуже задоволені ремонтом. Мовляв, і міська влада, і підрядник підійшли до проблеми відповідально. Більше того, після утеплення будинку мешканці суттєво економлять – газу використовують у 2,5 рази менше.

«Утеплили 10-ти сантиметровою мін ватою відповідно до нових стандартів. Тепліше стало набагато. Я за рік увійшов у 1000 кубів, а раніше я спалював 2500 кубів. Коли сонце, то я опалення вимикаю, а ввечері вмикаю. Немає сенсу палити. Переробили повністю покрівлю і утеплили. Якість робіт дуже хороша. Ми дуже дякуємо всім, хто нам допомагав», – сказав чоловік.

Капітальний ремонт виконувала підрядна організація ФОП Трокоз з грудня 2017 року по листопад 2018 року.

«Ми оперативно за цей будинок взялися. Стягнули його ще до Нового року. 31 грудня у першій половині дня закінчили стяжку. А вже потім взялися за все інше», – розповів підрядник Ігор Трокоз.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up