У Житомирі зі скандалом все-таки обрали директора ліцею № 25

У Житомирі зі скандалом все-таки обрали директора ліцею № 25

Конкурсна комісія 14 січня повідомила, що переможцем конкурсу на посаду директора ліцею № 25 став Іван Денисюк.

Перебіг подій з обрання нового директора був досить драматичний. Ще до Нового року в самому ліцеї проходила зустріч кандидатів з батьками та педагогічним колективом. Під час цього стало зрозуміло, що ситуація буде певним чином загострюватися. Ще більше ситуацію підігріли події 24 грудня 2021 року на сесії Житомирської міської ради, коли голова фракції ОПЗЖ, депутат Наталія Леонченко заявила, що у секретаря міської ради Віктора Клімінського, який очолює комісію, що визначає переможця конкурсу на посаду директора Житомирського ліцею № 25, можливий конфлікт інтересів, а 30 грудня 2021 року, коли мав відбутися черговий етап конкурсу на посаду директора ліцею, засідання не відбулося, адже не було кворуму. Члени комісії не з’явилися на засідання.

12 січня 2022 року під час проведення другого туру конкурсу перед міською радою у Житомирі пройшов мітинг батьків учнів та викладачів ліцею № 25. Перед адмінбудівлями міської ради та обласної державної адміністрації протестувальники розгорнули плакати з написами «Ми за правду і справедливість», «Політичні ігри поза освітою» і «Ліцей № 25 за чесний і прозорий конкурс». 

Відео дня

Після того, як конкурсна комісія не змогла зібрати кворум, митінгувальники пішли до Житомирської ОДА, але всі відповідальні працівники були на урочистих заходах з нагоди Дня народження С. П. Корольова. Після невеликого мітингу та суперечок з представниками ОДА відсутні члени комісії все ж прийшли, і кворум був зібраний.

Але знову перед запланованим засіданням комісії, котра мала провести другий етап конкурсу на посаду директора ліцею, з’ясувалося, що відсутні представники юридичного департаменту міської ради, через що члени комісії довго не могли прийняти рішення, яке б, на їхню думку, не суперечило законодавству. До того ж присутні члени комісії по-різному тлумачили чинні положення законодавства, що призвело до ще більшого затягування конкурсу. Всі присутні висловилися за те, щоб врешті-решт директор був обраний.

Перед початком засідання члени комісії заслухали дві скарги: від кандидатки Л. Чередніченко і від ГО «Освіта в законне русло». Під час засідання комісії Лідія Чередніченко заявила, що їй не надають доступу до завдань, які вона проходила під час конкурсу. Представниця департаменту освіти наголосила, що ознайомитися з цими матеріалами можна лише на конкурсній комісії. Проте члени комісії кандидатці у цьому відмовили.

Під час розгляду скарг до зали, де проходило засідання комісії, зайшли з плакатами представники педагогічного колективу ліцею № 25 та батьківського колективу із заявою, що вони наполягають не затягувати конкурс та справедливо й відкрито його провести. Після того протестувальники знов вийшли в фойє міської ради.

Після проведення конкурсу були оголошені результати. Найбільшу кількість балів отримав Іван Денисюк, який і став переможцем конкурсу на посаду директора ліцею № 25.

Руслан Мороз

Читайте також:

"З речами на вихід" - рішалово по конкурсах директорів шкіл. Плівки департаменту освіти

Коментарі

keyboard_arrow_up