"З речами на вихід" - рішалово по конкурсах директорів шкіл. Плівки департаменту освіти

"З речами на вихід" - рішалово по конкурсах директорів шкіл.  Плівки департаменту освіти

З-поміж усіх обласних центрів Житомир залишився єдиним містом, де у більшості шкіл не проведені відкриті конкурси з обрання керівників середніх навчальних закладів.

На гуманітарній комісії депутати намагалися зобов’язати профільний департамент освіти виконати вимоги закону і зробити процес обрання керівників шкіл відкритим та прозорим. Однак відповідне рішення не було підтримане, а на певних членів комісії почалася гонитва.

До відділу журналістських розслідувань редакції «20 хвилин Житомир» потрапив аудіозапис, який може свідчити про сплановане цькування та боротьбу проти окремих депутатів Житомирської міської ради. Йдеться, в першу чергу, про членів гуманітарної комісії Людмилу Зубко та Лідію Чередніченко. Оскільки перша є дружиною колишнього віцепрем’єр-міністра України Геннадія Зубка і вплинути на неї далеко не просто – вирішили обмежитися повним ігноруванням та несприйняттям. Директор ЗОШ №28 м. Житомира імені гетьмана І. Виговського Яніна Анатоліївна Глінчевська, звертаючись до профільної заступниці мера Марії Місюрової, описує своє відношення до чинної депутатки. Уривок з розмови:

- Я буду працювати до останнього дня. І мені не указатель Чередніченко і Зубко – з речами на вихід. В мене є заступник міського голови, є міський голова, є начальник департаменту освіти, є колектив батьків та деяких вчителів.

По депутатці Лідії Чередніченко, яка понад 25 років працює вчителем біології в очолюваній Яніною Глінчевською ЗОШ №28, методи роботи мають стати такими, щоб вона думала не про роботу, а як їй захищатися.

У розмову вступає перша заступниця директора департаменту освіти Світлана Ковтуненко, яка настійливо рекомендує керівнику закладу посилити тиск на викладачку:

- Янина Анатольевна, вы её просто-напросто держите в таких нормальных, комфортных условиях для неё. И у неё от этих комфортных условий – она не думает, как защищаться. Она думает, как другую капость сделать.

- А ей, извините, нужно сказать – вот там вы будете что хотите говорите. Вы её не закроите – она все-равно будет говорить. Вы пришли в школу – цугундер – сколько тут, пожалуйста натикало, по какой причине...

- Вы понимаете что мы будем иметь. Что она себе позволяет? Она на первых комиссиях начала, блин – я ей рассказала, кто ты, а кто я, понимаешь. Не потому она депутат. Депутаты приходят и уходят, понимаешь. Должности также приходят и уходят. Но если ты уходишь по-человечески – тогда с тобой хотя бы через дорогу здороваются (сміх)…

Головні тези, які й визначають, як надалі розвиватимуться події довкола заміни директорів навчальних закладів, перед присутніми ставить заступниця Житомирської міського голови Марія Місюрова.

- Ми зустрілися зі Світланою Анатолієвною (Ковтуненко, – ред.). Ну що вона (Чередніченко, - ред.) хоче - вона хоче бути керівником чи що? Ну це ж не буде. При нашій каденції, якщо це так, то це не може бути. Що вона хоче? Якщо людина, що вона - вона свідома. Знаєте така...

Нагода втілити озвучені заступницею мера Марією Місюровою наміри з’явилася під час обрання директора ліцею №25. Виходячи із даного запису результати  відкритого конкурсу для одного з кандидатів наперед сплановані. Про прозорість та відкритість відбору керівників навчальних закладів, як це відбувається в інших містах, можна забути. Не в цій каденції.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Читач98

    Місюрова, Арендарчук, всі ці спеціалістки управління освіти, як і інших управлінь

    теперішнього сухомлиноаого  міськвиконкому -це кодло нахабних злоюних ненависних ледацюг і  неуків, зажерлі баби і мужики, які підбирають персонал як фон для себе по вказівках СБ, які влаштовують на роботу лише своїх родичів і сексотів, неугодних просто з'їдають.. Уроди моральні і фізичні, які роками сидять в кріслах і отримують гроші за свої лінь і тупість. А Глінчевська оформляє на посади людей для стажу, які не працюють фактично. Років 10 назад оіормила вчителем музики студентку дочку чорного ріелтора, який теж колись працював в управлінні освіти, але обласному. Вона жодного дня не була на роботі. Це не педагоги, а кланові злочинці.

keyboard_arrow_up