У Житомирі пройшов тренінг «Інклюзивна освіта» за участі дружини Президента Марини Порошенко

У Житомирі пройшов тренінг «Інклюзивна освіта» за участі дружини Президента Марини Порошенко

За ініціативи Марини Порошенко у п'ятницю, 7 квітня, у Житомирі пройшов тренінг для спеціалістів психолого-медико-педагогічних консультацій області, учасникам якого вручили сертифікати. 

Сьогодні, 7 квітня, "перша леді" України, пані Марина Порошенко взяла участь у роботі тренінгу для спеціалістів психолого-медико-педагогічних консультацій, який проходить у рамках експериментального проекту Благодійного фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомої нації».

Звертаючись до фахівців ПМПК, дружина Глави держави зауважила, що команда реформаторів інклюзивної освіти в Україні розширюється і стає більш потужною. На сьогодні до проекту долучилися майже 90 спеціалістів Житомирщини.

Марина Порошенко подякувала тренерам, учасникам, представникам усіх дотичних структур і установ за роботу над тим, щоб інклюзивна освіта в Україні стала престижною і такою, що стоїть на захисті прав, свобод та рівних можливостей кожної людини.

Відео дня

«Я дякую кожному із вас за небайдужість до майбутнього дітей, які мають особливі освітні потреби. Інклюзивна освіта та своєчасна психолого-педагогічний допомога – це шанс дитини стати паралімпійським чемпіоном, видатним науковцем, культурним діячем або навіть – Президентом, як 32-ий Президент США Франклін Рузвельт, який був прикутий до інвалідного візка», - зазначила Марина Порошенко.

Голова Житомирської обласної державної адміністрації Ігор Гундич висловив свою подяку Марині Порошенко за таку благородну справу.

«Це реальна можливість дітей з особливими потребами не сидіти вдома, а відчувати сибе повноцінніми дітьми. На розвиток і підтримку інклюзивної освіти цьогоріч із державного бюджету Житомирщина отримала 8 млн грн субвенції (6,4 млн грн на оплату додаткових корекційних занять та 1,6 млн грн – на придбання корекційного обладнання). Тому впевнений, що відсоток охоплення дітей з особливими потребами інклюзивною освітою зросте», - додав Ігор Гундич.

Довідка: На сьогодні в Житомирській області працюють 158 інклюзивних шкіл, у яких навчається 289 учнів з особливими освітніми потребами. Але інклюзивною освітою охоплені лише 39% «особливих» дітей регіону.

Марина Михальчук

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up