Локдаун і канікули: коли відпочиватимуть школярі?

Локдаун і канікули: коли відпочиватимуть школярі?

Канікули – найулюбленіший час школярів. Скільки і коли учні українських шкіл відпочиватимуть від навчання – розповідаємо далі. 

Зимові канікули 2020/2021

У навчальних закладах через локдаун були скориговані дати зимових канікул. Але в різних регіонах вони закінчуються в різний час.

Житомир. Як пояснюють у Департаменті освіти Житомирської міської ради, канікули у житомирських школярів тривають з 8 по 24 січня.

«Зараз школярі на зимових канікулах – з 8 по 24 січня. Щодо весняних канікул – то ще дуже важко щось говорити. Ми не знаємо, як буде розвиватися ситуація із захворюваністю, чи будуть якісь обмеження. Відповідно, якщо будуть обмеження, то будуть вноситися зміни до режиму роботи закладів освіти, і також будуть змінюватися орієнтовні терміни проведення весняних канікул. Традиційно канікули припадають на останній тиждень березня», - розповідає начальниця відділу з питань організації та забезпечення освітнього процесу закладів освіти Раїса Кошевич.

Відео дня

В інших містах України різні дати канікул. Ось які данні публікують на сайті «Апостроф».

Київ. Канікули в столиці тривали з 25 грудня по 10 січня. 

Харків. 1-4 класи будуть на канікулах до 22 січня, а учні 5-11 класів з 11 січня перейшли на дистанційне навчання. 

Одеса. У місті з 28 грудня на канікули пішли 40% учнів. Зимові канікули в Одесі тривали з 30 грудня до 13 січня.

Дніпро. Департамент гуманітарної політики рекомендував школам зробити канікули з 25 грудня по 10 січня. Зокрема, на сайті школи № 28 йшлося про те, що зимові канікули там з 23 грудня по 7 січня. 

Вінниця. Канікули там почалися 31 грудня і тривали до 10 січня. По 24 січня навчання в школах проходить дистанційно.

Львів. Тут частина шкіл вирішила, що зимові канікули будуть з 31 грудня по 25 січня. Дистанційного навчання в них не буде. У цих школах на декілька днів скоротять весняні або літні канікули. 

Кропивницький. Канікули для школярів 3-11 класів почалися в різний час, але закінчилися у всіх 10 січня. Для учнів 1-2 класів, з огляду на бажання батьків, канікули триватимуть до 24 січня. 

Ужгород. Канікули почалися 25 грудня і до 10 січня. 

Весняні, літні та осінні канікули 2021

Весняні, літні та осінні канікули почнуться вчасно тільки в тому випадку, якщо не буде обмежень і необхідності в зміні дат. Тому сказати конкретні цифри поки важко. Але традиційно, навесні діти відпочивають один тиждень – з 22 по 28 березня включно.

Зазвичай найдовший відпочинок учнів влітку. Школярі відпочивають від навчання цілих три місяці з 1 червня по 31 серпня включно. Точних дат на осінні і зимові канікули поки немає, однак традиційно школярі відпочивають з другої половини жовтня до 1 листопада і з 25 грудня по 10 січня.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Коментарі (14)
  • Леся Сабітова

    Які канікули???Дайте дітям піти до школи,нормально вчитися,вони так нічого не хочуть робити,а зараз,ще більше бараніють.Які можуть бути заробітки,і які гроші,діти мають получити освіту.САМЕ ГОЛОВНЕ,а там життя покаже де хто має бути.
  • Катя Фесан

    Скоро наші діти поїдуть до Польщі на заробітки всеодно до школи не ходять то хоть грошей з батьками зароблять.
  • Людмила Костенко

    А учится когда?
  • Наталия Добони

    Канікули з 1 вересня по 1 червня-і буде щастя всім і зразу...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:39 Гуманітарний Хаб "Житомир" відправляє медичну допомогу на Сумщину 10:20 17-річний парубок ошукав пенсіонерку з Коростеня на 900 доларів та 13 тисяч гривень, налякавши звісткою про ДТП з її дочкою 10:00 Понад 1,6 млрд грн виділила держава на фінансування партій за останні два роки 09:41 920 окупантів ліквідовані протягом доби Від читача 12:56 У Житомирі відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 16 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 16 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:52 У Коордштабі відбулася онлайн-зустріч з об’єднанням родин бійців 46-ої окремої аеромобільної бригади 17:30 Лука Нетяга виборов бронзову нагороду на чемпіонаті світу з дзюдо 2024 17:00 Заховався на ніч у крамниці: на Житомирщині поліція охорони затримала причетного до крадіжок чоловіка 16:20 Холодно, вітряно, з дощем і мокрим снігом - погода на тиждень 16:00 Дві ДТП і чотири травмованих - у Брусилові і Тетерівці photo_camera 15:42 Захворюваність на грип і ковід зменшилась в порівнянні з попереднім тижнем на 10% 15:40 У Житомирі прибрали зелені зони та громадські простори photo_camera 15:39 Очільника природного заповідника «Древлянський» викрили на «кришуванні» незаконних порубок у забруднених радіонуклідами лісах 15:20 27-річний киянин загинув у ДТП на Звягельщині 15:00 12 років за гратами: вирок 17-річному парубку, який безпричинно задушив односельчанку 14:40 Через майже два роки у Житомир на щиті повернувся 20-річний Герой Дмитро Дубенюк 14:20 У Народицькій ТГ повністю вигорів будинок: господаря врятували 14:00 На залізничних коліях у Попільні чоловік потрапив під потяг
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up