У Житомирі відбувся фестиваль LAMPA.DOC

У Житомирі відбувся фестиваль LAMPA.DOC

Протягом 16-18 серпня жителі та гості міста змогли просто неба біля кінотеатру «Жовтень» переглянути фільми спеціальної програми Lampa.teens.

У суботу та неділю мовою кіно говорили про виховання дбайливого ставлення до природи (“Завтра”, Франція) та про історію кінематографа (“Люм’єри”, Франція). 

Цього року вперше саме глядачі вирішували, який фільм припав їм до душі найбільше. В перший день фестивалю розпочалось голосування, яке тривало аж до завершення заходу. 14 вересня у Києві відбудеться показ-закриття, де протягом трьох годин проходитиме показ фільмів-улюбленців за рейтингом глядацького голосування Lampa.doc-2019.

Lampa.docфестиваль документального кіно просто неба - це унікальний культурно-мистецький захід, котрий популяризує сучасне документальне кіно в регіонах України.

Відео дня

Влітку 2019 року фестиваль проходить вже вчетверте та здійснить покази у 8 містах від сходу до заходу та з півдня до півночі країни, а також покаже українське документальне кіно просто неба у Варшаві. Додався до програми цього року і дитячий блок, в якому йтиметься про дбайливе ставлення до природи.

Вояж фестивалю містами України триває майже два місяці. Покази Lampa.doc відбуваються по три дні поспіль у кожному з міст (з п’ятниці по неділю). Тривалість кінопроекційної програми щодня – 2,5-3 години.

Не існує меж та бар’єрів між організаторами та учасниками-глядачами, що веде до відкритого і дружнього діалогу.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up