Куди поїхати у квітні: фестивалі в Україні 2019

Куди поїхати у квітні: фестивалі в Україні 2019

Квітень буде насичений не лише святковими вихідними але й, як всі сподіваються, відмінною погодою. Представляємо добірку фестивалів квітня, які можна відвідати в Україні.

Французька весна 2019: фестиваль допрем’єрних показів

Де: Київ.

Коли: 4 квітня.

«Фестиваль допрем’єрних показів» дає глядачам можливість першими побачити найактуальніші кіноновинки. Подію організовано спільно з Французьким інститутом в Україні. Всі фільми демонструються мовою оригіналу з субтитрами.

Відео дня

Фестиваль писанки-2019

Де: м. Львів.

Коли: з 10 квітня.

Великдень – «Великий день» для єдності родини. Це час, коли рідні та друзі ходять один до одного на гостини, збираються за урочистим столом, з добрими думками після тривалого посту розговляються великодніми стравами, діляться радістю та достатком. У Львові, як ніде в іншому місті, намагаються дотримуватися, відроджувати та берегти українські традиції. І вже традиційно у рамках відзначення Великодня у Львові відбувається Фестиваль писанок. Просто неба відкриють Галерею писанок, де буде презентовано півсотні півметрових авторських писанок. Щороку Фестиваль писанок долучає до створення великодньої атмосфери нових митців, як аматорів, так і професіоналів. У Галереї писанок поряд із експозицією діятиме і Великодня арт-майстерня. Усі охочі, дорослі і діти, зможуть взяти участь у майстер-класах із створення традиційних писанок та свічок-писанок, а також великодніх символів. Фестиваль писанок – це проект, який єднає митців, жителів та гостей міста задля спільної мети – популяризації українського мистецтва та культури, підняття українського духу та збереження традицій!

Арена Парк

Де: м. Харків.

Коли: 13 – 14 квітня 2019.

На території арт-заводу «Механіка» у м. Харкові відбудеться фестиваль середньовічних розваг «Арена Парк». Гості цього незвичайного заходу зможуть побачити середньовічні бої в повному бойовому обладунку і в різних номінаціях, візуально вивчити обладунки та історичні костюми. Також в рамках фестивалю будуть організовані й інші тематичні розваги: майстер-класи, ярмарок ремісників, лучний тир, фотозони і фуд-корти.

Odesa Photo Days 2019

Де: Одеса.

Коли: 17-21 квітня.

До 2018 року фестиваль був відомий як «Odessa-Batumi Photo Days», але торік організатори оголосили, що беруть паузу для актуалізації українського контексту. Тема п’ятого фестивалю сучасної фотографії Odesa Photo Days – «Точка зору//StandPoint». Заявки на участь у експозиції подали 192 авторів з 27 країн.

Сакура-фест 2019

Де: м. Ужгород.

Коли: 18-22 квітня.

Щорічно у кінці квітня – на початку травня м. Ужгород наповнюється великою кількістю туристів. Причина досить проста – в цей час розквітає сакура, а також магнолії, яблуні Недзвецького і японська айва. Вся прилегла до набережних річки Ужа територія перетворюється на квітучий сад, на тлі якого проходять ярмарки, конкурси та тематичні виступи. Ну а там недалеко і до огляду однієї з головних визначних пам'яток міста – Ужгородського замку.

Київський кавовий фестиваль-2019

Де: Київ.

Коли: 20-21 квітня.

«Kyiv Coffee Festival» проведуть 20-21 квітня 2019 року на київському майданчику «Арт-завод “Платформа”».

«Це фестиваль і для шанувальників кави, і для професіоналів, які беруть участь у чемпіонатах світового рівня. До нас приходять і ті, хто обожнює лате, і ті, хто визнає альтернативу. Ми любимо хлопців, які готують каву у турці в себе на кухні, і тих, хто знає імене всіх бариста в місті», – кажуть організатори.

Це п’ятий за ліком «Kyiv Coffee Festival». Як і попередні фестивалі, він пройде у межах фестивалів вуличної їжі «Уличная еда».

Міжнародний фестиваль ГогольFest

Де: м. Маріуполь.

Коли: 27 квітня – 1 травня 2019.

Мультидисциплінарний міжнародний фестиваль сучасного мистецтва ГогольFest у 2018 році переїхав до Маріуполя й наступного року також пройде в цьому місті. Він традиційно охоплює п’ять напрямків: театр, музику, кіно, літературу й візуальне мистецтво.

У квітні пройдуть кулінарні, музичні, культурні, книжкові та інноваційні фестивалі. Плануйте поїздку вже зараз і вирушайте в дорогу!

Анастасія Ліберман

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up