Житомирянка віддала шахраям майже 27 тис. грн за уявний порятунок онука

Житомирянка віддала шахраям майже 27 тис. грн за уявний порятунок онука

Днями літня житомирянка за уявний порятунок онука віддала пройдисвітам майже 27 тисяч гривень. Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Житомирської області. 

"Удень 30 жовтня до Житомирського відділу поліції звернулася 79-річна жителька обласного центру. Бабуся розповіла, що півтори години тому хтось зателефонував їй на мобільний телефон і представився працівником поліції. Абонент одразу ж ошелешив стареньку повідомленням про те, що її онук побив якогось хлопця і за це доставлений до відділку поліції. Аби врятувати винуватця від в’язниці, абонент запропонував бабусі заплатити", - йдеться у повідомленні. 

Як розповіли у відділі комунікації поліції, розгублена і шокована пенсіонерка погодилася віддати за порятунок онука з халепи усі свої грошові збереження. Відтак, поки тривала телефонна розмова з псевдополіцейським, до під’їзду будинку під’їхав автомобіль. Молодикові, який у ньому знаходився, бабця віддала 7 тисяч гривень, майже 600 доларів США та понад 120 євро.

А вже за годину зуміла додзвонитися до онука і з’ясувати, що ні в яку подібну неприємність він не потрапляв.

Відео дня

Нині за вказаним фактом поліція відкрила кримінальні провадження за ч.1 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України,  у рамках якого вживаються заходи щодо встановлення особи пройдисвіта.

Водночас поліцейські звертаються до жителів Житомирщини із застереженням:

- у разі, якщо вам повідомляють про затримання поліцією рідної людини, уточніть усі відомості, у тому числі й відділок, в якому знаходиться ваш родич. Після цього зателефонуйте самі до чергової частини поліції, з’ясуйте всі обставини та повідомте про вимагання грошей;

- спробуйте зв’язатись з людиною, про яку йдеться, або з кимось, хто може бути поруч – рідні, друзі, сусіди тощо;

- у разі візиту до вас додому поліцейських, вимагайте у них пред’явити службове посвідчення, перепитайте та запишіть прізвища та посади. Якщо візитери викликають у вас підозру, спілкуйтеся з ними у присутності рідних, сусідів чи знайомих;

- жодним чином не погоджуйтесь на умови незнайомців, особливо якщо вони вимагають терміново сплатити грошів за нібито звільнення рідної людини від відповідальності. Відразу повідомте на номер «102» - вас намагаються ошукати!

Розкажіть про заходи перестороги своїм батькам, рідним, сусідам та знайомим. Це допоможе вберегти їх від неприємностей та завадить ошуканцям продовжити свою злочинну діяльність.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up