Житомирські розшуківці затримали у столиці підозрюваного у розбійному нападі

Житомирські розшуківці затримали у столиці підозрюваного у розбійному нападі

У вівторок, 11 квітня, оперативники Управління карного розшуку ГУНП Житомирщини затримали 23-річного молодика, оголошеного у розшук Новоград-Волинським відділом поліції за підозрою у вчиненні розбою на будинок жителя с. Варварівки у лютому 2016 року. Тоді поліцейські оперативно затримали трьох із п’яти чоловіків, причетних до нападу. Про це повідомляє відділ комунікації поліції в Житомирській області. 

 

23-річний парубок є уродженцем і жителем Чернігівської області, однак з часу вчинення розбійного нападу постійного місця перебування у нього не було.

- За нашою інформацією він тимчасово, принаймні кілька місяців, мешкав у м. Києві, - розповідає начальник Управління карного розшуку ГУНП в Житомирській області Віктор Бугира. – Там ми його і затримали.

Молодик причетний до розбійного нападу на будинок у с. Варварівці Новоград-Волинського району. Тоді четверо чоловіків, пошкодивши металопластикове вікно, уночі залізли до оселі і викрали гроші та інші цінності. П’ятий спільник розбійників очікував їх на вулиці у власному автомобілі. Загалом сума завданого ними збитку склала близько 500 тисяч гривень.

Відео дня

Незнайомців у будинку, де на той момент нікого не було, побачив 33-річний чоловік, який наглядав за домогосподарством і знаходився у літній кухні. Він вирішив з’ясувати, що відбувається, не відразу зрозумівши серйозність ситуації.

Нападники побили наглядача, від чого той втратив свідомість. Згодом відібрали у нього мобільний та закрили у підсобному приміщенні, пригрозивши розправою у разі непокори.

За цими подіями поліцією було розпочато кримінальне провадження за ст. 187 (Розбій) і уже за кілька днів, 2-3 березня, було затримано трьох нападників: 32-річного киянина, 21-річного жителя Київської області та 20-річного уродженця Одещини.

За словами затриманих, відразу після вчинення злочину вони розподілили викрадене та розійшлися, тому відомостей про місцеперебування двох інших поплічників вони не мали.

Обвинувальний акт відносно затриманих за результатами досудового розслідування було передано до суду, де нині триває судовий розгляд справи.

Інші ж учасники вчинення нападу були встановлені поліцейськими завдяки проведеним слідчо-розшуковим заходам та оголошені у розшук, а тому покарання за накоєне не уникнути і їм.

Відповідно до санкції статті (ч. 4 ст. 187 (Розбій) ККУ) підозрюваним загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі.

- Загалом за період з 4 квітня, часу проведення спеціальних заходів поліції Житомирщини, оперативниками затримано 30 осіб, які ухиляються від органів досудового чи судового розслідування, фактично, підозрюваних у вчиненні тих чи інших кримінальних діянь, - повідомив начальник Управління карного розшуку ГУНП Віктор Бугира.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up