Яка «ціна» мінування школи/університету/будівлі суду?

Яка «ціна» мінування школи/університету/будівлі суду?

Від 2 до 6 років – саме такої кари у виді позбавлення волі зазнають ті, хто вирішив пошуткувати про мінування. Це стаття 259 КК України.

Та народні обранці вирішили внести зміни до неї.

Почнемо з того, якою є стаття ЗАРАЗ

Частина 1️⃣ Завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, – карається позбавленням волі на строк від двох до шести років.

Частина 2️⃣ Те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки або вчинене повторно, – карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

Відео дня

Що буде ТЕПЕР?

(у разі підписання закону Президентом України)

Частину 2 статті 259 КК України викладуть у новій редакції та встановлять кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності, зокрема, якщо об’єктами завідомо неправдивого повідомлення стали:

🔸 критично важливі об’єкти інфраструктури;

🔹 будівлі чи споруди, що забезпечують діяльність органів державної влади;

🔸 заклади охорони здоров’я;

🔹 заклади освіти.

Тобто, зірване судове засідання, уроки у школі старшокласниками тощо відтепер «коштуватимуть» більше – ВІД 4 ДО 8 РОКІВ ПОЗБАВЛЕННЯ ВОЛІ, адже тепер такі дії становлять кваліфікований склад кримінального правопорушення.

Що таке «критично важливі об’єкти інфраструктури»?

Для цілей закону цей термін вживається в значенні, визначеному в Законі України «Про основні засади забезпечення кібербезпеки України» (про що буде зазначено у примітці, якою доповнять статтю).

Критично важливі об’єкти інфраструктури (або об’єкти критичної інфраструктури) - підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, діяльність яких безпосередньо пов’язана з технологічними процесами та/або наданням послуг, що мають велике значення для економіки та промисловості, функціонування суспільства та безпеки населення, виведення з ладу або порушення функціонування яких може справити негативний вплив на стан національної безпеки і оборони України, навколишнього природного середовища, заподіяти майнову шкоду та/або становити загрозу для життя і здоров’я людей (пункт 16 частини 1 статті 1 Закону).

Юридичний Телеграм канал адвоката, к.ю.н., Головіна Д.В. «Адвокат Права»

​​​​​Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up