У Житомирі затримали псевдополіцейську, що видурювала у жителів міста гроші шахрайськими методами

У Житомирі затримали псевдополіцейську, що видурювала у жителів міста гроші шахрайськими методами

Нині встановлено, що 40-річна жителька області причетна до 5 випадків заволодіння грошима житомирян. Жінка називалася працівницею поліції та обіцяла за винагороду «вирішити проблеми», що виникли у родичів потерпілих. 

 

Упродовж останніх тижнів до Житомирського відділу поліції надійшло кілька звернень від жителів обласного центру про ошуканства. В усіх випадках до них телефонували незнайомці, які називались працівниками поліції, сповіщали, що син чи онук абонента потрапив у неприємну кримінальну історію та одразу ж пропонував «залагодити ситуацію». Для цього потрібно було передати «працівниці поліції» певну суму грошей.

Нахабна шахрайка приходила до житомирян додому або призначала зустрічі на вулиці та забирала усі заощадження і навіть мобільні телефони. Про те, що їх ошукали, потерпілі зазвичай дізнавались тільки через деякий час, а відтак затримати зловмисників одразу не вдавалось.

Уночі 25 січня схожа історія сталась з 75-річною житомирянкою. Жінка, віддавши гроші за уявний порятунок онука, все ж таки зателефонувала йому та зрозуміла, що її ошукали. Пенсіонерка звернулась до поліції. На місце події було направлено найближчий наряд патрульної поліції. Правоохоронці з’ясували прикмети зловмисниці та згодом неподалік помітили схожу жінку. Та сперечалася з якимось чоловіком, а побачивши поліцейських, спробувала втекти. Її затримали та доставили до  відділу поліції.

Відео дня

- Затримана – 40-річна жителька Бердичівського району. У неї вилучили низку речових доказів, що свідчили про причетність до правопорушення, - повідомив начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока. – Її було затримано у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Нині вирішується питання щодо обрання їй міри запобіжного заходу.

Нині триває подальше розслідування кримінальних проваджень за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Вже встановлено, що жінка причетна до п’яти таких шахрайств, вчинених в обласному центрі.

Також поліцейські перевіряють інформацію щодо причетності затриманої до інших злочинів, вчинених як на території Житомирщини, так і в інших областях. Крім того, триває встановлення інших співучасників та їх ролі у вчиненні шахрайств.

Відповідно до законодавства жінці загрожує до 3 років позбавлення волі.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка! 10:00 Поки овручанин спав, сусід винес з його будинку побутову техніку та інші речі photo_camera 09:40 Втрати ворога: 9 танків, 21 артсистема і 870 осіб ліквідовано минулої доби 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 19 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:01 19 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up