У відвідувача житомирської перукарні поцупили смартфон, а потім зняли з мобільного додатку 6.5 тис. грн

У відвідувача житомирської перукарні поцупили смартфон, а потім зняли з мобільного додатку 6.5 тис. грн

Неуважністю пасажирів громадського транспорту чи відвідувачів торговельно-розважальних або інших закладів доволі часто користуються шукачі легкої наживи.

Упродовж 14 січня правоохоронці викрили трьох жителів Житомирщини, які поцупили чужі речі, залишені власниками без належної уваги. Щоб не потрапити у чергову неприємну історію, поліцейські закликають громадян до пильності, - інформує відділ комунікації поліції Житомирської області.

До Бердичівського відділу поліції надійшла заява жителя району про крадіжку його гаманця із 6 тисячами гривень. Зі слів заявника, його річ зникла зі столику у нічному клубі, де чоловік відпочивав і залишив гаманець на кілька хвилин своєї відсутності. 

Провівши необхідні першочергові заходи, у тому числі за допомогою записів камер відеоспостереження поліцейські викрили у вчиненні крадіжки 18-річного молодика, жителя одного із сіл району. У ході перевірки у нього вилучили викрадену річ.

Відео дня

В одній з перукарень м. Коростеня з кишені куртки місцевого жителя, куди чоловік прийшов за відповідними послугами, хтось викрав його вартісний мобільний телефон. Із такою заявою коростенець звернувся до місцевого відділу поліції.

Правоохоронці швидко розшукали підозрюваного у крадіжці. Ним виявився 35-річний киянин, який тимчасово перебував у райцентрі Житомирщини. Викрадений ґаджет у нього вилучений. 

Подібний випадок стався і в обласному центрі. На одній з житомирських вулиць невідомий непомітно витягнув з кишені 50-річного місцевого жителя його мобільник. А згодом через встановлений у гаджеті та не захищений паролем електронний додаток було знято понад 6,5 тисяч гривень з банківського рахунку заявника. У причетності до вказаного злодіяння оперативники кримінальної поліції обґрунтовано підозрюють 24-річного житомирянина. 

За всіма вказаними фактами розпочаті кримінальні провадження за ч.1 ст.185 (Крадіжка) ККУ. За чинним законодавством подібні протиправні дії караються штрафом, громадськими або виправними роботами, піврічним арештом, обмеженням чи позбавленням волі строком до 3 років.

Водночас правоохоронці закликають жителів Житомирщини до уважності під час перебування у громадських закладах, пасажирському транспорті чи інших місцях масового скупчення людей. Повсякчас слідкуйте за власними речами. Не залишайте цінні предмети та гроші без нагляду навіть на хвилину. Не кладіть мобільні телефони у зовнішні кишені верхнього одягу. Звертайте увагу, аби замки на ваших сумочках завжди були закриті. 

Встановлюючи на телефони мобільні додатки, через які можливе здійснення фінансових операцій з вашими банківськими рахунками, потурбуйтесь про елементарні заходи захисту конфіденційної інформації. 

Пам’ятайте, що злочин можливо попередити власними силами. 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи 17:01 Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання 16:37 За незаконну порубку сосен жителі Малинщини мають сплатити нанесені збитки - близько 120 тис грн 16:20 До уваги рибалок! З 1 квітня стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 16:18 Чоловік і жінка з Волицької громади вбили свого знайомого і закопали у себе на подвір’ї 16:00 Березень на Замковій горі. Фоторепортаж photo_camera 15:41 У Житомирі розпочалася 57-а сесія «Школи місцевого самоврядування» photo_camera 15:40 На проспекті Миру вантажівка збила 13-річну дівчинку 15:20 З початку року Патрульна поліція Житомирщини отримала понад 80 завідомо неправдивих викликів 15:00 Студенти Житомирської політехніки висадили понад 2400 сіянців дуба та сосни на території Коростишівського лісового господарства photo_camera 14:43 Ракета «Циркон» долітає до Житомира за шість хвилин 14:23 У Житомирі викрили наркодилерів: ділки мали "лабораторію" на Крошні, а обладнання переносили у рюкзаку популярної служби доставки photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up