Стали відомі нові подробиці справи проти директора департаменту охорони здоров’я Миколи Суслика

Стали відомі нові подробиці справи проти директора департаменту охорони здоров’я Миколи Суслика

Відомості про кримінальне правопорушення директора департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Миколою Сусликом за ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 191 КК України були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 8 грудня 2020 року.

Виявилось, що директор департаменту вимагав хабар від керівника Коростенської лікарні.

Це зазначається в ухвалі Подільського районного суду міста Києва щодо обрання Суслику міри запобіжного заходу.

«01.12.2020 близько 13 години під час розмови з Генеральним директором комунального некомерційного підприємства «Коростенська центральна міська лікарня Коростенської міської ради» ОСОБА_2 (Ходаківський Микола Миколайович), яка відбулась у службовому кабінеті директора Департаменту охорони здоров`я Житомирської ОДА у будівлі за адресою: м. Житомир, вул. Мала Бердичівська, 25, ОСОБА_1 (Суслик Микола Петрович) повідомив останньому про необхідність передачі йому грошових коштів у розмірі 10% від суми вищевказаної субвенції, що становить 124, 4 тис. грн, як неправомірну вигоду за виділення вказаної вище суми субвенції, а також подальше сприяння ОСОБА_1 з використанням службового становища директора Департаменту охорони здоров`я Житомирської ОДА у роботі та нестворення перешкод у діяльності КНП «Коростенська ЦМЛ», - йдеться в ухвалі.

Відео дня

Під час судового засідання прокурор Київської місцевої прокуратури №7 наполягав на застосуванні до затриманого запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб – до 22 березня 2021 року. Підозрюваний та його захисник, в судовому засіданні проти задоволення клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою заперечували, просили обрати запобіжний захід без позбавлення волі у вигляді застави, оскільки Микола Суслик нещодавно перехворів в тяжкій формі коронавірусною хворобою COVID-19, тому позбавлення волі у цей час погано позначиться на його здоров`ї.

Суд вирішив задовольнити клопотання прокурора, в якому зазначалося, що під час досудового розслідування встановлено наявність ризиків, передбачених у п.п. 1, 2, 3, 5 ч. 1 ст. 177 КПК України, а саме: можливість переховуватись від органів досудового розслідування та суду; знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення; незаконно впливати на свідків у цьому ж кримінальному провадженні; вчинити інше кримінальне правопорушення.

Ухвалою суду до директора департаменту ОДА Миколи Суслика був застосований запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на шістдесят діб (до 22 березня 2021 року) та визначений альтернативний запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 55 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, тобто у сумі 124 850 грн, у разі внесення якої Суслик може бути звільнено з-під варти, але з певними умовами, серед яких – не відлучатися із району, в якому він проживає, без дозволу слідчого, прокурора чи суду та здати закордонний паспорт.

Детальніше з ухвалою можна ознайомитися тут.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up