Після закінчення договору оренди фермер незаконно користувався сільгоспугіддями на Попільнянщині вартістю понад 7 млн грн

Після закінчення договору оренди фермер незаконно користувався сільгоспугіддями на Попільнянщині вартістю понад 7 млн грн

За позовом Житомирської обласної прокуратури Північно-західним апеляційним господарським судом припинено незаконне використання фермерським господарством земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею майже 30 га та зобов’язано повернути землю державі.

Йдеться про те, що фермерське господарство тривалий час, з 2011 по 2016 роки, орендувало земельну ділянку , що на території Попільнянської селищної територіальної громади Житомирського району, - повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

Проте після закінчення терміну дії договору орендар спірну земельну ділянку не повернув, натомість продовжив використовувати без правовстановлюючих документів.

 Такими діями порушено вимоги ст. 34 Закону України «Про оренду землі» та іншого законодавства.

Відео дня

Оскільки суд першої інстанції відмовив у задоволенні позову, обласна прокуратура звернулася до апеляційного суду, який зобов’язав фермерське господарство повернути землю у державну власність. 

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Михайло Пащенко


    Пержанська рудна компанія провела світло у селі Перга
    Село Перга, Олевський район Житомирської області. Тут 365 людей жили без освітлення вулиць понад 40 років. Пержанська рудна компанія, яка планує працювати на території громади, взялася розв'язати це питання та допомогти селищу.
    Геологічний проєкт відкриває великі можливості для громади. Рівень життя у селі Перга може стати кращим.
    Детальніше дивіться у сюжеті!

    https://www.facebook.com/vybir.media/videos/553772008946617/
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up