На Житомирщині судитимуть водія вантажівки, який спричинив ДТП, унаслідок чого загинуло 9 та травмовано 16 пасажирів автобуса

На Житомирщині судитимуть водія вантажівки, який спричинив ДТП, унаслідок чого загинуло 9 та травмовано 16 пасажирів автобуса

Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області закінчено досудове розслідування кримінального провадження за фактом дорожньо-транспортної події на автодорозі «Київ-Чоп» поблизу с. Пилиповичі Новоград-Волинського району, унаслідок чого загинуло 9 осіб та 16 травмовано.

У вівторок, 17 грудня 2019 року, прокуратурою області скеровано до суду обвинувальний акт за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб) КК України стосовно водія вантажного автомобіля DAF з напівпричепом (цистерна з газом), - інформує пресслужба прокуратури Житомирської області.

Органом досудового розслідування зібрано матеріали, на підставі яких водія обвинувачують у тому, що він, будучи неуважним до дорожньої обстановки та її змін, спричинив смертельну дорожньо-транспортну подію.

Обставини справи: у вересні цього року, близько 22.30 год, на 250 км автодороги «Київ-Чоп» (між селами Великий Молодьків та Пилиповичі Новоград-Волинського району) водій автомобіля DAF з напівпричепом (цистерна з газом), рухаючись у напрямку Житомира, не впорався із керуванням та здійснив наїзд на задню частину автобуса «Neoplan 316», який був припаркований на узбіччі та частково на правій смузі руху автодороги.

Відео дня

Унаслідок дорожньо-транспортної події 9 пасажирів автобуса загинули на місці, ще 16 осіб, у тому числі водій вантажного автомобіля, одержали травми  різної тяжкості.

Досудове розслідування проводило слідче управління ГУ Нацполіції в Житомирській області.

Справу розглядатиме Новоград-Волинський міськрайонний суд. Публічне обвинувачення здійснюватиме прокуратура Житомирської області.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:50 В останню неділю березня Україна переходить на літній час 16:25 У Житомирській області 8 553 пацієнти у 2023 році безоплатно отримали реабілітаційну допомогу 16:00 У Житомирі викрили групу ділків, які синтезували амфетамін у підвалі багатоповерхівки і розповсюджували серед наркозалежних photo_camera 15:44 Під час виконання бойового завдання героїчно загинув житомирянин Олександр Павлюк Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 15:39 У Житомирі у квітні триватиме міська весняна толока - приєднуйтесь до прибирання у місті 15:21 Упродовж доби на Житомирщині ліквідовано 15 пожеж у природних екосистемах на загальній площі майже 17 га photo_camera 15:00 Алгоритм отримання компенсації при працевлаштуванні ВПО 14:41 ДТП на Коростенщині: 15-річний хлопець на мопеді зіткнувся з парканом 14:20 Станом на 29 березня на Житомирщині вже виникло 177 пожеж у природних екосистемах 14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up