На Житомирщині судитимуть організовану депутатом селищної ради злочинну групу, що займалася незаконними вирубками лісу

На Житомирщині судитимуть організовану депутатом селищної ради злочинну групу, що займалася незаконними вирубками лісу

Прокуратурою Житомирської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно п’яти членів організованої злочинної групи та трьох працівників держлісоохорони, які організували і проводили незаконні порубки дерев на території лісогосподарств Олевського району.

 

Установлено, що депутат селищної ради, директор приватного підприємства, з метою організації незаконних порубок лісу, у травні 2015 року організував  і очолив злочинну групу, до складу якої залучив п’ятьох місцевих жителів.   

У подальшому організована злочинна група, очолювана депутатом, за сприяння трьох працівників державної лісової охорони, протягом червня-липня 2015 року, у порушення вимог лісового законодавства України, майже щоденно проводила незаконні порубки дерев на території лісових господарств Олевського району, а лісопродукцію збувала в інших областях.

Такими злочинними діями державним інтересам і довкіллю заподіяно шкоди на суму понад 3,2 млн грн.

Відео дня

Організатор злочинної групи обвинувачується у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ст. 246 (організація незаконної порубки лісу, вчинена організованою групою), ч. 2 ст. 364 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від форми власності) КК України.

Інші співучасники злочинної групи обвинувачуються у скоєнні злочинів,  передбачених     ч. 3 ст. 28, ст. 246 (незаконна порубка лісу, вчинена організованою групою) КК України.  

Також, працівників державної лісової охорони судитимуть за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ст. 246 (пособництво у незаконній порубці лісу) та ч. 1, ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу).

Наразі обвинувальний акт скеровано до Олевського районного суду Житомирської області для розгляду по суті.

Крім цього, прокуратурою області, в інтересах держави, з метою відшкодування завданої шкоди, заявлено до підозрюваних цивільний позов на суму 3,2 млн грн.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:50 В останню неділю березня Україна переходить на літній час 16:25 У Житомирській області 8 553 пацієнти у 2023 році безоплатно отримали реабілітаційну допомогу 16:00 У Житомирі викрили групу ділків, які синтезували амфетамін у підвалі багатоповерхівки і розповсюджували серед наркозалежних photo_camera 15:44 Під час виконання бойового завдання героїчно загинув житомирянин Олександр Павлюк Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 15:39 У Житомирі у квітні триватиме міська весняна толока - приєднуйтесь до прибирання у місті 15:21 Упродовж доби на Житомирщині ліквідовано 15 пожеж у природних екосистемах на загальній площі майже 17 га photo_camera 15:00 Алгоритм отримання компенсації при працевлаштуванні ВПО 14:41 ДТП на Коростенщині: 15-річний хлопець на мопеді зіткнувся з парканом 14:20 Станом на 29 березня на Житомирщині вже виникло 177 пожеж у природних екосистемах 14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up