На Польовій у Житомирі 10-літній хлопчик підстрелив з пневматичної зброї перехожого

На Польовій у Житомирі 10-літній хлопчик підстрелив з пневматичної зброї  перехожого

Прикрий випадок стався учора, 27 лютого.

27 лютого на одній з вулиць обласного центру з пневматичної зброї було заподіяно ушкодження чоловікові, - інформує відділ комунікації поліції Житомирської області. Правоохоронці встановили, що у потерпілого поцілив…10 річний хлопчик з балкона своєї квартири. У рамках досудового розслідування правоохоронці з’ясовують, як зброя опинилась у руках дитини. 

У першій половині дня до Житомирського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що до медичного закладу звернувся 38-річний житель обласного центру з ушкодженням в області скроні. Лікарі зафіксували гематому і виявили у ній кульку, попередньо, від пневматичної зброї. За словами потерпілого, він знаходився неподалік багатоповерхового будинку у мікрорайоні Польової, коли відчув різкий біль у скроні і зрозумів, що його поранено. 

Перевіряючи відомості про ймовірний постріл з вікна багатоповерхівки, поліцейські організували відпрацювання будинку. Таким чином і розшукали потрібну квартиру. 

Відео дня

Як з’ясувалось, у чоловіка влучив 10-річний хлопчик. На той момент він перебував сам удома. У присутності батьків школяр зізнався, що знайшов в оселі пневматичну гвинтівку і вирішив випробувати її, стрельнувши з вікна. Установлено також, що зброя належить батькові та відповідно до законодавства не потребує спеціального дозволу для володільця. 

Відомості за вказаним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.296 (Хуліганство) ККУ. Зброю поліцейські вилучили. Наразі з’ясовуються причини, через які вона зберігалась у доступному для дитини місці.

Водночас правоохоронці вкотре закликають власників будь-якої зброї  (мисливської чи пневматичної), спецзасобів, спортивного знаряддя абощо відповідально ставитися до їх збереження. Такі речі мають бути у розібраному або деактивованому стані, надійно замкненими у сейфі, без можливості доступу до них дітей. 
 Нагадаємо: 28 червня у селищі Черняхові двоє малолітніх дівчат, перебуваючи у сусідському обійсті, знайшли господарську пневматичну гвинтівку і у результаті забавок зі зброєю кульове поранення у плече отримала старша з подружок
6 червня того ж року у Черняхівському районі підлітки бавилися з пневматичною гвинтівкою: один з них отримав поранення.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Сергей Глущенко

    В мене 2 рази стремяли,уцентрі Житомира,іменно тоді коли я з собакою гуляв,я думаю цілили в неї,но нас не зачепило.А останній раз,з нами була дочка,8 років,і цю сволоту,це не зупинило.
  • Karol Pastushenko

    Полевая хуле)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка! 10:00 Поки овручанин спав, сусід винес з його будинку побутову техніку та інші речі photo_camera 09:40 Втрати ворога: 9 танків, 21 артсистема і 870 осіб ліквідовано минулої доби 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 19 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:01 19 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up