Міліція взялася розслідувати акції на яких псували майно банків

Міліція взялася розслідувати акції на яких псували майно банків
Задля об’єктивного розслідування кримінального провадження, відкритого за фактом хуліганських дій групи осіб під час пікетування окремих фінансових структур Житомира, що мали місце 20 червня п.р., міліція встановлює можливих очевидців, свідків й учасників подій. Будь-яких мотивів, які суперечили б принципам законності у досудовому розслідуванні, правоохоронці не переслідують.

Значного суспільного резонансу в Житомирській області викликали події, пов’язані з пікетуванням окремих банківських структур в обласному центрі 20 червня п.р. Нагадаємо, що під час «мирної» акції групою осіб було пошкоджено вивіски кількох банків та розмальовано стіни їх приміщень. З відповідними заявами до правоохоронних органів звернулися адміністрації цих фінустанов і надали офіційні відомості про нанесені діями пікетувальників збитки – у загальному понад 100 тисяч гривень.

Водночас інформація про пошкодження майна кількох банків у Житомирі була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань з визначеною правовою кваліфікацією за ч.2 ст.296 (Хуліганство, учинене групою осіб) Кримінального кодексу України.

У рамках досудового розслідування міліціонери продовжують заходи із об’єктивного встановлення усіх обставин кримінального правопорушення, а також свідків подій та причетних до них осіб. Разом з тим до кількох громадських організацій, а також до органів самоврядування направлено відповідні запити.

Відео дня

Окрім того, хід розслідування даного правопорушення є об’єктом уваги як з боку представників засобів масової інформації, так і громадськості загалом. Відтак щирий подив викликає заява громадської організації про нібито надмірну увагу саме правоохоронців до проблем окремих банківських структур.

– Міліція була і залишається поза будь-якими політичними інтригами та не піддається суспільним емоційним настроям. Наше завдання – провести об’єктивне, всебічне і неупереджене розслідування того чи іншого правопорушення, незалежно від того, під якими гаслами воно було вчинено. У своїх діях правоохоронці дотримуються єдиної позиції – принципів законності та діють виключно у межах чинного законодавства, - наголосив начальник УМВС Житомирщини Юрій Демяненко.

За повідомленням СЗГ УМВС України у Житомирській області.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up