Директора інтернату, який використовував працю вихованців, відсторонили від посади

Директора інтернату, який використовував працю вихованців, відсторонили від посади

За принципової позиції прокуратури Житомирщини відсторонено від посади директора інтернату, який вихованців з особливими потребами відправляв на ринок для розвантаження овочів

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом передачі директором будинку-інтернату для трудової експлуатації вихованців інтернату, які мають відхилення у психічному та фізичному розвитку.

У п’ятницю, 21 вересня 2018 року, за принципової позиції прокуратури області, Корольовським районним судом м. Житомира задоволено клопотання органу досудового розслідування про відсторонення підозрюваного у вчиненні злочину   від займаної посади.

Відео дня

Йдеться про те, що директора будинку-інтернату підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 149 КК України (торгівля людьми, здійснення іншої незаконної угоди, об'єктом якої є людина, щодо кількох осіб, повторно, за попередньою змовою, службовою особою з використанням службового становища, від якої потерпілі були у матеріальній та іншій залежності).

Установлено, що директор будинку інтернату, що в Житомирському районі, зловживаючи своїм службовим становищем, неодноразово, у період з лютого по вересень 2018 року, з метою незаконного збагачення, відправляв на ринок вихованців інтернату.   

Зокрема, 59-річний керівник інтернату передавав трьох підопічних з особливими потребами 1993, 1992 та 1984 рр народження своєму зятю-підприємцю (веде бізнес із донькою), який на власному автомобілі «Мерседес Віто» відвозив їх на ринок «Східний», що в с. Оліївка, де експлуатував на розвантаженні розфасованої у мішки цибулі.  

Наразі прокуратурою області оскаржується ухвала Корольовського  районного суду м. Житомира щодо обрання директору спецзакладу запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту.

Прокуратура області наполягає на обранні запобіжного заходу у виді тримання під вартою, оскільки існують ризики, передбачені Кримінальним процесуальним кодексом України, зокрема, вчинення директором інтернату тиску на свідків-працівників інтернату, потерпілих та інших учасників кримінального провадження.

Досудове  розслідування у кримінальному провадженні проводить слідче управління Головного управління Нацполіції в області.

Довідково: санкція зазначеної статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up