ДБР завершило досудове розслідування стосовно патрульного, який завдав тілесних ушкоджень підприємцю Петру Ярмаку

ДБР завершило досудове розслідування стосовно патрульного, який завдав тілесних ушкоджень підприємцю Петру Ярмаку

Поліцейського, який уночі 3-го листопада 2020-го року побив житомирянина та так, що останній внаслідок цього залишився без селезінки, підозрюють у перевищенні службових обов`язків. 

Слідчі Територіального управління ДБР Хмельницького за сприяння внутрішньої безпеки Нацполіції завершили досудове розслідування стосовно заступника командира роти Управління патрульної поліції в Житомирській області, який завдав тілесних ушкоджень Петру Ярмаку під час затримання.

В офіційному повідомленні ДБР зазначено: «3 листопада 2020 року під час нічного патрулювання у Житомирі поліцейський зупинив водія автівки за підозрою в керуванні напідпитку. Чоловік відмовився пройти перевірку на стан сп’яніння, а під час затримання почав нецензурно висловлюватися.

Після того, як патрульний надів водієві кайданки, він повалив затриманого на асфальт та почав бити. Чоловік спробував втекти, проте отримав ще кілька ударів гумовим кийком у живіт.

Відео дня

Через кілька годин затриманому водієві стало погано, і його госпіталізували до лікарні. У нього виявили закриту травму живота.

Поліцейський підозрюється у перевищенні службових повноважень, що супроводжувалися насильством та застосуванням спецзасобів та спричинили тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Житомирська обласна прокуратура, оперативний супровід – Житомирське управління ДВБ Нацполіції України». 

Руслан Мороз

Читайте по темі:

Наша поліція нас береже?

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up