Будьте обережними: на Житомирщині знову активізувалися шахраї

Будьте обережними: на Житомирщині знову активізувалися шахраї

На мобільний жителя Житомирського району прийшло повідомлення про блокування банківської картки. Коли чоловік зателефонував за вказаним для довідок номером, його попросили надати інформацію по рахунку. Ще за півгодини усі кошти з картки заявника було знято. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської  області. 

Тривожне повідомлення 64-річний чоловік отримав суботнього ранку. Перевірити інформацію щодо блокування картки відразу не зміг, оскільки проживає у сільській місцевості, а доступ до банкомату є лише в обласному центрі.

Тож вирішив дізнатись, у чому справа за номером телефону, вказаному у смс-ці як довідковий. Йому відповів чоловік, який назвався представником служби безпеки банку та розповів про збій у роботі фінансової системи. На прохання незнайомця пенсіонер повідомив реквізити своєї картки та код доступу до неї.

- У жодному разі цього робити не можна, - прокоментував заступник начальника ГУНП Артем Лисогор, - як і телефонувати на вказані у таких повідомленнях номери: під час дзвінка з вашого рахунку зникнуть наявні кошти або ж розмову матимете із шахраями. На кожній банківській картці вказані номери кол-центрів фінансових установ, де можна отримати або перевірити інформацію щодо власного рахунку чи картки. Ще краще це зробити особисто безпосередньо у банку.

Відео дня

Як і варто було очікувати у цьому випадку, через півгодини після розмови з нібито працівником банку заявник отримав повідомлення про те, що з його рахунку переведено майже 2 тисячі гривень.

У схожу ситуацію потрапив житель м. Новоград-Волинського. Невідомий, який також «представляв» службу безпеки, по телефону змусив 48-річного чоловіка назвати реквізити власної картки, з якої згодом зникло майже 6 тисяч гривень.

75-річна житомирянка шахраїв впустила просто до оселі. Двоє жінок назвалися соціальними працівниками і розповіли літній заявниці байку про обмін грошей. У результаті пенсіонерка втратила близько 30 тисяч заощаджень, повіривши незнайомкам.

Нині за всіма фактами розпочато кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліцейські проводять заходи для встановлення осіб ошуканців та їх затримання.

Водночас правоохоронці застерігають громадян від надмірної довірливості та легковажності. Лише ваша обізнаність, компетентність у фінансових питаннях та впевненість у собі може зупинити шахраїв. Не збагачуйте сторонніх, тим більше, що у більшості випадків, ошуканці уже знаходяться у місцях позбавлення волі. Дбайте про власні родини.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:40 На півтори тисячі оштрафовано чоловіка, який спалював деревину в районі Соколовського кар’єру 11:20 Арештований товар на майже 800 тис. грн передано ЗСУ 11:00 У Житомирській області чотири заклади охорони здоров’я надають медичну допомогу при гострому інфаркті міокарда 10:39 Гуманітарний Хаб "Житомир" відправляє медичну допомогу на Сумщину Від читача 12:56 У Житомирі відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 10:20 17-річний парубок ошукав пенсіонерку з Коростеня на 900 доларів та 13 тисяч гривень, налякавши звісткою про ДТП з її дочкою 10:00 Понад 1,6 млрд грн виділила держава на фінансування партій за останні два роки 09:41 920 окупантів ліквідовані протягом доби 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 16 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 16 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:52 У Коордштабі відбулася онлайн-зустріч з об’єднанням родин бійців 46-ої окремої аеромобільної бригади 17:30 Лука Нетяга виборов бронзову нагороду на чемпіонаті світу з дзюдо 2024 17:00 Заховався на ніч у крамниці: на Житомирщині поліція охорони затримала причетного до крадіжок чоловіка 16:20 Холодно, вітряно, з дощем і мокрим снігом - погода на тиждень 16:00 Дві ДТП і чотири травмованих - у Брусилові і Тетерівці photo_camera 15:42 Захворюваність на грип і ковід зменшилась в порівнянні з попереднім тижнем на 10% 15:40 У Житомирі прибрали зелені зони та громадські простори photo_camera 15:39 Очільника природного заповідника «Древлянський» викрили на «кришуванні» незаконних порубок у забруднених радіонуклідами лісах 15:20 27-річний киянин загинув у ДТП на Звягельщині 15:00 12 років за гратами: вирок 17-річному парубку, який безпричинно задушив односельчанку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up